Την Πρωταπριλιά, όλα θα είναι…μέλι – γάλα με την Τρόικα – Ευρωεκλογές και στάση πληρωμών κανένα δεν βολεύει στην Ε.Ε

Η κυβέρνηση επιμένει στην εκτίμησή της ότι η εκταμίευση της δόσης των 8,9 δισ. ευρώ θα γίνει το αργότερο στο άτυπο Eurogroup της 1ης Απριλίου στην Αθήνα ενώ δεν αποκλείει η απόφαση να ληφθεί και νωρίτερα .
Η κυβέρνηση δεν υποχώρησε στις πιέσεις της Τρόικας και κυρίως του ΔΝΤ που ήλθε σε σύγκρουση με τους εκπροσώπους της ΕΕ και της ΕΚΤ για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Για

την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ , συνεργάτης του πρωθυπουργού εξηγεί: “Ξεκινήσαμε από το 60% των συστάσεων του ΟΟΣΑ φθάσαμε στο 80% και τώρα θα κλείσουμε στο 85%. Είναι πάρα πολλά, οι προτάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη και τις ιδιομορφίες της χώρας στην οποία απευθύνονται. Το οικονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα δεν δημιουργήθηκε από το γάλα και το ψωμί”.

Η κυβέρνηση επιμένει σε δύο ακόμη θέματα: πρώτον ότι το ύψος του πλεονάσματος θα πλησιάσει τις δικές της προβλέψεις και ακολούθως διαμηνύει προς την πλευρά των δανειστών ότι θα το διανείμει στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις όπως έχει υποσχεθεί και δεν θα το δεσμεύσει για την κάλυψη ελλειμμάτων το 2015 ή 2016 όπως ζητά η τρόικα.

Συμπέρασμα: Πολιτικά θα αντιμετωπιστεί η περίπτωση της Ελλάδας, καθώς …οι ευρωεκλογές πλησιάζουν και μία στάση πληρωμών, κανένας δεν την θέλει στην Ε.Ε.. Τα όσα η τρόικα επιθυμεί, θα επανέλθουν υπό άλλη μορφή στο τραπέζι, τον Ιούνιο…

Original article: Την Πρωταπριλιά, όλα θα είναι…μέλι – γάλα με την Τρόικα – Ευρωεκλογές και στάση πληρωμών κανένα δεν βολεύει στην Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα