Την Παρασκευή θα ενημερώσει την Βουλή ο Αλ. Τσίπρας για το Σκοπιανό

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου θα ενημερώσει την Βουλή ο Αλ. Τσίπρας για την συμφωνία σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ.Στο σχετικό αίτημα που απηύθυνε στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση γίνεται επίκληση του άρθρου 142Α
του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο δίνει την δυνατότητα στον πρωθυπουργό να ζητήσει οποτεδήποτε κρίνει απαραίτητο να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της Βουλής «για οποιαδήποτε σοβαρή δημόσια υπόθεση» προκειμένου να υπάρξει «έγκαιρη και υπεύθυνη πληροφόρηση».

Το σχετικό αίτημα γνωστοποιείται στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, οι οποίοι και θα έχουν το δικαίωμα να τοποθετηθούν και να δευτερολογήσουν.

Πρόκειται στην ουσία για μια μίνι προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.Εν τω μεταξύ έχουν φουντώσει οι φήμες στους διαδρόμους της Βουλής σχετικά με τις προθέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ειδικότερα το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Φαίνεται να απομακρύνεται όμως το σενάριο η πρόταση αυτή να κατατεθεί μεσούσης της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης.Σύμφωνα κάποιες εκδοχές, δεν αποκλείεται αν τελικώς κατατεθεί η πρόταση μομφής, αυτό να συμβεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και πιθανόν στην συνεδρίαση της Παρασκευής.
Keywords
Τυχαία Θέματα