Κλείνει και τυπικά η αξιολόγηση – Τη Δευτέρα η εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ – Από Σεπτέμβριο τα… δύσκολα

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο Συνεννόησης με την Ελλάδα ενέκριναν οι διοικητές του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, στο πλαίσιο της τέταρτης ετήσιας συνεδρίασής τους σήμερα στο Λουξεμβούργο, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη εκταμίευση. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερουν Ντάισελμπλουμ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επισημαίνοντας ότι αύριο το πρωί οι διοικητές του ΕΜΣ

θα λάβουν και τυπικά πλέον την απόφαση για την εκταμίευση των 7,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Η εκταμίευση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθυντής του ΕΜΣ, Κλάους Ρέγκλινγκ. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η εκατμίευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου.

Συνεδρίαση του Eurogroup

Στις 16.00 (ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου η σύνοδος του Eurogroup -μία ώρα μετά τη συνεδρίαση των κυβερνητών του ESM ( Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας)- όπου αναμένεται να δοθεί και τυπικά το πράσινο φως για να εκταμιευθεί από τη Δευτέρα η δόση των 7,5 δισ. Ευρώ προς την Ελλάδα ,μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όπως δήλωσαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων κυβερνητικές πηγές.

Αύριο το πρωί στις 9:00 θα συνεδριάσει και το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM όπως προβλέπεται και το καταστατικό του για να επικυρώσει και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. Ευρώ προς την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα