Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ;

Σε μεγάλο δίλημμα βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, καθώς όλοι πλην Χρυσοχοϊδη, υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς, έχει ξεπεράσει τα όρια.

Το κλίμα στο εσωτερικό του κινήματος είναι εκρηκτικό, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη εισηγούνται στον πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο, να μην παράσχει τη ψήφο

εμπιστοσύνης που ετοιμάζεται να ζητήσει ο πρωθυπουργός.

Στο ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμοι για όλα, ακόμη και για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, όπως προέκυψε από τη δίωρη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του πολιτικού γραφείου, καθώς η μονομερής απόφαση Σαμαρά για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Τα περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ενδεχόμενη προσφυγή στις κάλπες θα είναι ιδιαίτερα επώδυνη για το κίνημα, το οποίο συγκεντρώνει πολύ χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ευ. Βενιζέλος διαμήνυσε στα στελέχη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μάθει να ρίχνει κυβερνήσεις, ωστόσο δεν φοβάται τις εκλογές, στέλνοντας μήνυμα στον πρωθυπουργό.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, διαχώρισε τη θέση του, στηρίζοντας την απόφαση Σαμαρά για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Είναι σαφές ότι το χάσμα με την Ιπποκράτους μεγαλώνει, με τα σενάρια για επικείμενη αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ να «φουντώνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα