Τι συμβαίνει με την ATTICA BANK; Τι γνώμη έχει η Εθνική και ο κ.Τουρκολιάς;

Την πραγματικότητα ότι η ATTICA BANK είναι μία εκ των δύο τραπεζών (η άλλη είναι η PROBANK) που μπορεί και έχει τις δυνατότητες να μείνει ιδιωτική, τη γνωρίζει ολόκληρη η αγορά. Όπως επίσης γνωρίζει η αγορά ότι από τα 400 εκατομμύρια που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση, πάνω από το 40% θέλει και μπορεί να το καλύψει το ΤΣΜΕΔΕ, το Ταμείο των μηχανικών,

που είναι μεγαλομέτοχος στην Τράπεζα.

Το ΤΣΜΕΔΕ όμως, ανήκει στην ‘ομπρέλα” του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ), η διοίκηση του οποίου αναμένει, προφανώς από την κυβέρνηση, μια πιο “καθαρή γραμμή” κατά πόσον τα Ταμεία θα πρέπει ή όχι να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών αλλά και ειδικότερα, το συγκεκριομένο ταμείο, στην αύξηση της ATTICA BANK.

Το θέμα αποκτά καθοριστική σημασία, καθώς ενδιαφερόμενοι ιδιώτες αλλά και σοβαρά funds που είναι έτοιμοι να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους εμπιστευόμενοι τις προοπτικές της τράπεζας, εκδηλώνουν μόνο προφορικά το ενδιαφέρον τους, αναμένοντας την πρώτη κίνηση από το ΤΜΕΔΕ.

Ως γνωστόν, η Τράπεζα της Ελλάδος έδωσε παράταση ενός μήνα στην Attica bank να ανακεφαλαιοποιηθεί ιδιωτικά, γιατί προφανώς πείστηκε ότι τα εναλλακτικά σχέδια που έχει είναι αξιόπιστα.

Τι γνώμη όμως έχει η λοιπή τραπεζική αγορά για την προσπάθεια της Αttica bank; Ποιά είναι συγκεκριμένα η άποψη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ; Αδιαφορεί για το αν η ATTICA BANK τα καταφέρει μόνη της ή μήπως σκέπτεται και σχεδιάζει για ευνόητους λόγους την ένταξή της στη δική της οπρέλα; Όταν αυτό το ερώτημα απαντηθεί, προφανώς θα απαντηθούν και τα ερωτήματα που τέθηκαν παραπάνω, όσον αφορά στη συμμετοχή ή όχι του ΤΣΜΕΔΕ στην ανακεφαλαιοοποίηση.

Στελέχη πάντως της Εθνικής, υποστηρίζουν ότι σε τελευταίο διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας ειπώθηκε ότι η Εθνική θα πάρει την FBB και την ATTICA. Την πρώτη, την πήρε. Τη δεύτερη;

Ο …τραπεζικός

Keywords
Τυχαία Θέματα