Τι ρυθμίσεις σχεδιάζουν οι τράπεζες για τα φυσικά πρόσωπα – Αποκλείουν δημόσιους υπαλλήλους και μισθωτούς που πληρώνονται κανονικά

Κάθε τράπεζα θα ακολουθήσει, όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, τη δική της πολιτική  για τους δανειολήπτες/εργαζοµένους, σε μια προσπάθεια αφενός να μην καταρρεύσουν και οι ίδιες από τη “στάση πληρωμών” και αφετέρου να βοηθηθούν οι πράγματι “μη έχοντες”-πληττόμενοι.

Οι τράπεζες επιμένουν, παρά τις πιέσεις που δέχονται για οριζόντιες αποφάσεις, σε  εξατοµικευµένες επιλογές, εξαιρώντας από τις ευνοικές έκτακτες ρυθμίσεις τους δημοσίους υπαλλήλους

και όσους από τους μισθωτούς λαμβάνουν στο ακέραιο τον µισθό τους.

1.∆ιευκόλυνση στην πληρωµή των µηνιαίων δόσεων για 3 έως 6 µήνες, ανάλογα µε τη διάρκεια της κρίσης. Την περίοδο αυτή οι δανειολήπτες θα πληρώνουν µόνο τους τόκους και όχι το κεφάλαιο. Η οφειλή του κεφαλαίου θα µεταφερθεί µετά τη λήξη του δανείου (όποτε αυτή είναι) και θα πληρωθεί σε 3 ή 6 µήνες, ανάλογα το χρονικό διάστηµα που είχε ανασταλεί η πληρωµή.

2.Για όσους δανειολήπτες χρειάζονται µε βάση την εισοδηµατική και οικονοµική τους κατάσταση µια µεγαλύτερη ρύθµιση του δανείου, θα υπάρξει σχετική στήριξη.

3.Οι τράπεζες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα προχωρήσουν σε 3μηνη αναστολή δόσεων για όσους εργαζόμενους θα λάβουν την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες θα είναι πιο…γαλαντόμες προς τις επιχειρήσεις, καθώς και οι ίδιες “έχουν λαμβάνειν” από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Εννοείται, ότι κάθε τράπεζα θα προσπαθήσει να κρατήσει τους μεγάλους εταιρικούς της πελάτες, διοχετεύοντας σε αυτούς τη ρευστότητα που απαιτείται για να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας εισπρακτικών κ’ δικηγορικών εταιρειών

Keywords
Τυχαία Θέματα