Τι λένε οι ξένοι ηγέτες για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Τα συγχαρητήρια στον Α. Τσίπρα

[UPD] Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου απέστειλε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Mariano Rajoy.
Παράλληλα, επωφελούμενος της δοθείσης ευκαιρίας, ο ισπανός πρωθυπουργός έστειλε ένα μήνυμα προς τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,

εκφράζοντας την επιθυμία του τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθήσει ο σχηματισμός «μιας κυβέρνησης σταθερής, προσηλωμένης στο έργο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που συμμερίζονται Ελλάδα και Ισπανία».
Σύμφωνα με τον M. Rajoy, «αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην ανάπτυξη, την ευημερία, την απασχόληση και που εγγυάται την ευημερία των πολιτών μας».
Παράλληλα, ο ισπανός πρωθυπουργός σημείωσε τη διάθεση της ισπανικής κυβέρνησης να εργαστούν από κοινού για την ανάπτυξη των διμερών και ευρωπαϊκών σχέσεων, όπως αρμόζει σε δύο χώρες της Μεσογείου, εταίρους και συμμάχους, όπως είναι η Ισπανία και η Ελλάδα.

ΓΙΟΥΝΚΕΡ

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο Juncker τόνισε ότι η Κομισιόν είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, εξέφρασε τον σεβασμό του στο εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, αλλά και την προθυμία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να συνεχίσει να βοηθά» την Ελλάδα στις προκλήσεις που έχει μπροστά της.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σέβεται πλήρως την κυρίαρχη και δημοκρατική επιλογή του ελληνικού λαού, είμαστε έτοιμοι για συνομιλίες με τη νέα κυβέρνηση, όταν σχηματιστεί», επισήμανε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

ΠΟΥΤΙΝ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη σήμερα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μεταδίδει το μήνυμα του Κρεμλίνου: «O αρχηγός του ρωσικού κράτους εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να ενισχύουν την κατά παράδοση εποικοδομητική συνεργασία σε όλους τους τομείς και ότι θα μπορέσουν να συνεργαστούν κατά τρόπο αποτελεσματικό για τη διευθέτηση των σημερινών προβλημάτων στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Ο Πούτιν επίσης «ευχήθηκε στον Α. Τσίπρα επιτυχία» στα νέα καθήκοντά του υπογραμμίζοντας ότι η νίκη του κόμματός του σημειώνεται σε μια «όχι ιδιαίτερα εύκολη» στιγμή για την Ελλάδα.

«Οι Έλληνες έδωσαν χθες σαφή νίκη στο αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να “γράψει ιστορία” “αφήνοντας πίσω τους τη λιτότητα όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που εξελέγη απορρίποντας ρητώς την πολιτική της λιτότητας που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ενωση στα μέλη της» επισημαίνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ελπίζει σε «στενή» συνεργασία με την επόμενη ελληνική κυβέρνηση. «Συγχαίρουμε την Ελλάδα για την ομαλή διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών», δήλωσε ο Μαρκ Στρο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, της υπηρεσίας εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ινδία. «Ελπίζουμε ότι θα συνεργασθούμε στενά με την επόμενη κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Ολάντ: Συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την νίκη ΣΥΡΙΖΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, έδωσε συγχαρητήρια στον Αλέξη Τσίπρα για την νίκη ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ανακοίνωσης. Στο κείμενο ο Ολάντ αναφέρεται στη φιλία που συνδέει τη Γαλλία με την Ελλάδα και προσθέτει πως θα συνεχιστεί η συνεργασία των δύο χωρών, για την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της ευρωζώνης, στο πνεύμα της προόδου, αλληλεγγύης και ευθύνης που βρίσκεται στην καρδιά των ευρωπαϊκών αξιών μας.

Κάμερον: Η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη
Μετά τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης που δείχνουν νικητή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, σχολίασε την ανάδειξη του κόμματος με μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Η ελληνική εκλογή θα αυξήσει την οικονομική αβεβαιότητα στην Ευρώπη. Για αυτό η Μεγάλη Βρετανία θα πρέπει να παραμείνει στο προκαθορισμένο σχέδιο και να διασφαλίσει την ασφάλεια στην πατρίδα», έγραψε ο Κάμερον.

Σουλτς προς Τσίπρα: Θα κάνω ό,τι περνά απ’ το χέρι μου για να βρεθεί αμοιβαία λύση
Για μια «ιστορική νίκη» και μια «μεγάλη επιτυχία» του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε αργά το βράδυ της Κυριακής με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, ο κ. Σουλτς είπε πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του «για να βρεθεί αμοιβαία λύση» και ανακοίνωσε πως θα έρθει στην Αθήνα στο μέσο της εβδομάδας, μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και πριν τη συνάντηση του με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, την επόμενη Παρασκευή 30 Ιανουαρίου. «Σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σας συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν συναντηθώ με την Άνγκελα Μέρκελ την επόμενη Παρασκευή», είπε.

Ολόκληρο το εκλογικό αποτέλεσμα περιμένει η Μέρκελ για να τοποθετηθεί
Δεν θέλησε να τοποθετηθεί η Άγκελα Μέρκελ πάνω στο εκλογικό αποτέλεσμα της Ελλάδας.
Όπως είπαν πηγές της καγκελαρίας θα τοποθετηθεί σήμερα το μεσημέρι, έχοντας στα χέρια ολόκληρο το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η Kύπρος συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα

Η κυβέρνηση της Κύπρου συνεχάρη τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη εκλογική νίκη της παράταξής του στις χθεσινές εκλογές και τόνισε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση που αναμένεται να σχηματισθεί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τηλεφωνήσει πολύ σύντομα, εντός της ημέρας, στον κ. Τσίπρα για να τον συγχαρεί και προσωπικά, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η κυβέρνηση προσβλέπει σε επίσκεψη του κ. Τσίπρα στην Κύπρο, αφού ο ίδιος δήλωσε ότι η πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδος θα είναι στη μεγαλόνησο. Ο εκπρόσωπος ευχήθηκε, ο κ. Τσίπρας να μπορέσει να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, αν και παρατήρησε ότι «όλοι γνωρίζουμε τι είναι η τρόικα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Κύπρος δεν ανησυχεί και κανένας δεν έχει δικαίωμα να ανησυχεί από το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, γιατί πρόκειται για μια καθαρή επιλογή του ελληνικού λαού. Τόνισε ότι η Κύπρος θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος, αν και βρίσκονται και οι δύο σε μνημόνιο, η κάθε μια έχει τις ιδιαιτερότητές της.

Melenchon και LePen χαιρετίζουν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Η γαλλική ριζοσπαστική αριστερά και το Εθνικό Μέτωπο, ένα από τα ισχυρότερα ακροδεξιά κόμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαιρέτισαν σήμερα τη νίκη του του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, αντιμετωπίζοντάς την ως ήττα των πολιτικών λιτότητας.

Ο ηγέτης του Μετώπου της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι “η αλαζονική παντοδυναμία των φιλελευθέρων και των αυτόκλητων θαυματουργών συνταγών για τη σωτηρία της οικονομίας συνετρίβησαν στην Ελλάδα”.

“Μπορούμε να φαντασθούμε ότι μέσω ενός φαινομένου ντόμινο, η Ευρώπη μπορεί να ανασυγκροτηθεί επί νέων βάσεων, να αναδιοργανωθεί κατά τελείως διαφορετικό τρόπο” συνεχίσε ο Ζαν-Λικ Μελανσόν. Στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος, η πρόεδρος του Εθνικού μετώπου Μαρίν Λεπέν εξέφρασε την ικανοποίησή της για “το ηχηρό δημοκρατικό χαστούκι που ο ελληνικός λαός έδωσε στην Ευρωπαϊκή Ενωση”.

Σύμφωνα με την Μαρίν Λεπέν, η νίκη αυτή είναι “η έναρξη της δίκης της ευρω-λιτότητας”. “Οσοι πιστεύουν ότι μπορούν να βελτιώσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση σφάλλουν και θα φέρουν την ευθύνη του χαμένου χρόνου” είπε.

Keywords
συριζα, τσιπρας, νικη, συγχαρητηρια, ηγετες, αλέξης τσίπρας, εκλογες, ελλαδα, νέα, απε-μπε, ρωσία, ενωση, ηπα, γαλλια, twitter, λύση, αθηνα, μερκελ, κυπρος, τροικα, μνημονιο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, 25η μαρτιου, μνημονιο 2, εκλογες 2012, ομπαμα, μνημονιο 3, νίκος αναστασιάδης, σχεδιο αθηνα, κυπρος εκλογες, αλέξης τσίπρας, κομματα, αποτελεσματα, νικητη, χωρες, ρωσία, ηγετης, ηττα, ινδια, ισπανια, κυπρου, ραδιοφωνο, σωτηρια, φιλια, αμοιβαια, ανγκελα μερκελ, απε, απε-μπε, βραδυ, βρισκεται, γεγονος, δρομος, ευρω, ειπαν, ειπε, επικοινωνια, επιθυμια, ευημερια, ευθυνη, ευρωπη, κυβερνηση, κειμενο, κομμα, κρατικο, λογο, μπε, οικος, ορκωμοσια, πουτιν, συντομα, σχεδιο, τι ειναι, χερι, ασφαλεια, δικαιωμα, ενωση, ετοιμη, εθνικο, ιδιαιτερα, καρδια, μπροστα, πηγες, σχοινας, χερια
Τυχαία Θέματα