Τι κρύβεται πίσω από το χάος που πάνε να δημιουργήσουν στην Ελλάδα ΔΝΤ και ΕΕ;

Η κυβέρνηση δεν κρύβει ότι το ξεμπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων είναι θέμα πολιτικής απόφασης μεταξύ Βρυξελλών-Βερολίνου-Ουάσινγκτον.

Τα νούμερα με τις επιτυχίες της μέχρι σήμερα σκληρής προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας – της μοναδικής στα χρονικά που βρίσκεται σε ύφεση επί 6 συνεχή έτη – δεν …συγκινούν τους δανειστές. Πιέζουν αφόρητα και τα θέλουν όλα και ΤΩΡΑ!

– Να πρόκειται για …στημένο παιχνίδι για να πιεστούν οι βουλευτές και να ψηφίσουν τα πάντα όλα και Πρόεδρο Δημοκρατίας, όπως λένε στον ΣΥΡΙΖΑ;

– Να έχει δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης

που είπε πως “μας βλέπουν σαν λαβράκι και θέλουν να μας τηγανίζουν εις τον αιώνα τον άπαντα;”

Ό,τι και να ισχύει για τη στάση των δανειστών, η ουσία είναι μία:

Είναι σαφές ότι οι δανειστές στέλνουν τα μηνύματά τους προς την κυβέρνηση αλλά και προς την αξιωματική αντιπολίτευση δείχνοντας ότι η όποια συμφωνία υπάρξει θα δεσμεύσει συνολικά την χώρα είτε προηγηθούν εκλογές είτε όχι.

Η απόφαση Γ.Παπανδρέου να αμφισβητήσει …εδώ και τώρα τον Ευ.Βενιζέλο, μάλλον δεν είναι άσχετη με τα όσα θα δούμε να συμβαίνουν στις προσεχείς ημέρες.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

ΤΟ “ΟΠΛΟ” ΣΑΜΑΡΑ: Εκλογή Προέδρου τώρα, εκλογές τον Οκτώβριοτου 2015

Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ΑΞΙΑ, οΠρωθυπουργός Α.Σαμαράς θα απαντήσει με κίνηση “ματ” στους εκβιασμούς της Τρόικας, στη δημαγωγία της Αντιπολίτευσης και στον λαικισμό των “ημετέρων”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα:

– Ο Αντώνης Σαμαράς βγάζει από το συρτάρι την διαδικασία επίσπευσης Προεδρικών εκλογών.

– Οριστικό τέλος στην αβεβαιότητα με καθοροσμένη εκ των προτέρων ημερομηνία εκλογών.

– Σταθερότητα και ανάπτυξη, ή χάος και κατάρρευση το διακύβευμα της κρίσιμης ψήφου.

ΒΑΣ.ΒΑΛ

Keywords
Τυχαία Θέματα