Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Σόιμπλε και τη κινδυνολογία των ξένων ΜΜΕ

Απάντηση στα σενάρια που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να πιέζεται εφόσον αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, για να προλάβει να προχωρήσει τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε λήγει η δίμηνη παράταση του μνημονίου, έδωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημ.Βίτσας. «Δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία, δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα»

τόνισε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το πρωί της Πέμπτης, ο Δ.Βίτσας σημείωσε: «Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία».

Διερωτήθηκε, δε: «Δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν; “Έχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε;”»

Αναφερόμενος εξάλλου στις δηλώσεις του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι «κάνει πως ξεχνάει την παράμετρο της νωπής του ελληνικού λαού, που θα φέρει άλλες σκέψεις στην ΕΕ, αλλά και στον Σόιμπλε ελπίζω».

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ

“Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε νέα φάση διαπραγμάτευσης”, δήλωσε στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι “ποντάρει στον φόβο”, όταν αναφέρεται σε κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ο πρωθυπουργός έστειλε σήμα στις αγορές ‘ελάτε κανιβαλίστε τη χώρα μου γιατί αυτό επιτάσσει το κομματικό μου συμφέρον’. Αυτός ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος”.

Ακόμη, υποστήριξε, ότι ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής “κάτω από τη λαϊκή πίεση και τη διαπιστωμένη αποτυχία της πολιτικής του σε όλα τα επίπεδα”.

Απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εάν οι Ευρωπαίοι απορρίψουν το σχέδιο του, είπε ότι «αυτό το ερώτημα παρότι είναι πραγματικό, κανείς πριν το απαντήσει θα πρέπει να κοιτάξει όλα τα δεδομένα και να δει πώς οργανώνει το δικό του σχέδιο. Επαναλαμβάνω λοιπόν, για να είμαι πιο αναλυτικός, έχουμε καταλάβει ότι σε μια τέτοια συζήτηση που θα ξεκινήσει για πρώτη φορά, αυτό που θα τεθεί στο ευρωπαϊκό τραπέζι δεν αφορά αποκλειστικά μόνο την Ελλάδα; Εμείς πρέπει να αθροίσουμε το ελληνικό πρόβλημα δίπλα στο ιταλικό πρόβλημα, δίπλα στο γαλλικό πρόβλημα και όλα αυτά μαζί να αναδείξουν το βασικό ζήτημα για την Ευρώπη, που λέγεται «κεντρική στρατηγική απέναντι στην οικονομική κρίση».

Keywords
Τυχαία Θέματα