Θρίλερ με την τρόικα δεν υπήρξε τελική συμφωνία για τα μέτρα

Οι ελεγκτές φεύγουν και θα επιστρέψουν σε περίπου μία εβδομάδα για την τελική αξιολόγηση, χωρίς όμως να έχουν «κλείσει» τα μέτρα.

Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως υπάρχει πρόοδος, δεν υπάρχει όμως -και δεν θα υπάρξει τις επόμενες μέρες- λίστα με τα μέτρα προς ανακοίνωση.

«Δεν θα γίνει άλλη συνάντηση κυβέρνησης και Τρόικα, οι ελεγκτές φεύγουν και θα επιστρέψουν σε περίπου μία εβδομάδα για την τελική συμφωνία. Βρέθηκε κοινός τόπος, κοινή συνισταμένη, το τεχνικό κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Ελλάδα

επειδή υπάρχουν ακόμα “κομμάτια” που μένουν προς διερεύνηση και συμφωνία, όχι θέματα σύγκρουσης. Έχουν συμφωνηθεί πολλά και έχουν αξιολογηθεί και άλλα και εξετάζεται κάθε πληροφορία για να εξευρεθούν 2 δισ. από δαπάνες και 2 με επιπλέον φορολογικά έσοδα που λείπουν για να συμπληρωθεί το πακέτο».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι βασικοί χρονικοί στόχοι δεν έχουν αλλάξει. Η αναχώρηση των ελεγκτών ήταν θέμα προγραμματισμού.

«Καταβάλλουμε προσπάθεια να υπάρξει ειδική προστασία για τους αδυνάτους και να γίνουν δεκτά από τους εταίρους όσα περισσότερα από τα διαρθρωτικά μέτρα προτείνει η κυβέρνηση» δήλωνε στέλεχος του υπουργείου.

Η ανακοίνωση της Τρόικα

Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση για τη χώρα μας που αναφέρει: «Το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Αθήνα, θα κάνει μια σύντομη παύση στις συζητήσεις της με τις ελληνικές Αρχές σχετικά με την αναθεώρηση του προγράμματος. Αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα μετά από περίπου μια εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εμπειρογνώμονες της αποστολής θα παραμείνουν στην Αθήνα για να βοηθήσουν τις αρχές με περαιτέρω τεχνικές εργασίες, ενώ οι επαφές θα συνεχιστούν με τις Αρχές και τις αντίστοιχες κεντρικές υπηρεσίες. Η αποστολή είχε παραγωγικές συζητήσεις με τις Αρχές από τις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η αποστολή προσβλέπει στη συνέχιση των συζητήσεων σύντομα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το σύνολο των οικονομικών πολιτικών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

σχετικά άρθραΤην κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ζητά o Κ. ΜίχαλοςΞεκινάει due diligence στην Geniki bank από το ΤΧΣΠρόταση Βγενόπουλου για απόκτηση της Millennium BankΤΤ: «Ασπίδα προστασίας» για 44.000 οικογένειες με νέο πρόγραμμα ρύθμισης δανείωνΈκθετος ο κ. Καρχιμάκης – Να παρέμβει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΚουβέλης: «Για μένα, για τη ΔΗΜΑΡ, τίποτα δεν είναι δεδομένο…»Ενστάσεις από την τρόικα για μέρος του πακέτου των €11,5 δισ.Long στα ελληνικά ομόλογα η Morgan StanleyΠαραιτήθηκε ο αναπληρωτής CEO της Cyprus PBΕπίθεση Τσίπρα στον Στουρνάρα για το Τ.Τ.
Keywords
Τυχαία Θέματα