Θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Ράλι στις αυτοκινητοβιομηχανίες

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες οδηγούν τον γερμανικό δείκτη DAX σε ιστορικά υψηλό επίπεδο σήμερα, ενώ τα blue-chips της ευρωζώνης καταγράφουν άλμα στα προ της πανδημίας επίπεδά τους αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) δεσμεύτηκε να διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια παρόλο που προέβλεψε αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης.

Με την απόδοση των 10ετών αμερικανικών ομολόγων να αυξάνεται μετά την απόφαση της Fed, κλάδοι που είναι

‘ευαίσθητοι’ στην πορεία της οικονομίας, όπως των αυτοκινητοβιομηχανιών, των τραπεζών, των μεταλλευτικών καθώς και των εταιριών ταξιδίων και αναψυχής, κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ευρώπη.

Η μετοχή της Volkswagen κατέγραψε άλμα 6,1%, ‘σφραγίζοντας’ τη θέση της ως η εταιρία με τη μεγαλύτερη αξία στον γερμανικό δείκτη DAX αφού εκθρόνισε χθες την εταιρία λογισμικού SAP.

Ο χρηματιστηριακός δείκτης με τις 50 μεγαλύτερες εταιρίες της ευρωζώνης καταγράφει άνοδο 0,3% στην αρχή της συνεδρίασης, ξεπερνώντας πρόσκαιρα το υψηλό επίπεδο στο οποίο ανήλθε πέρυσι τον Φεβρουάριο πριν η πανδημία της COVID-19 αρχίσει να σφυροκοπά τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο  πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχύεται κατά 0,3% και βρίσκεται κατά 2% χαμηλότερα από το ιστορικά υψηλό του επίπεδο.

Ο DAΧ στη Φρανκφούρτη  ενισχύεται 0,8% στις 14.706 μονάδες

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημειώνει πτώση 0,1% στις 6.759 μονάδες

Ο CAC 40 στο Παρίσι διαπραγματεύεται με άνοδο 0,1% στις 6.059 μονάδες

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει κέρδη 0,5% στις 24.392 μονάδες

Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη σημειώνει οριακή μεταβολή -0,1% στις 8.592 μονάδες

Keywords
Τυχαία Θέματα