Θεσσαλονίκη: Στο “πορτοκαλί”, χωρίς νέα μέτρα προς το παρόν για τον κορωνοιό

Στο επίπεδο συναγερμού 2 παραμένει ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίσθηκε πριν από λίγο σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Προς το παρόν αποφασίσθηκε να μην ληφθούν νέα  μέτρα, αλλά να γίνει κάθε προσπάθεια ώστε να εφαρμοσθούν αυστηρά τα ίδη ισχύοντα, αφού η πόλη βρίσκεται «ένα βήμα πριν τον πορτοκαλί συναγερμό». Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα ανακοινώθηκαν 49 νέα κρούσματα στο νομό.

«Δεν αποφασίστηκαν

νέα περιοριστικά μέτρα» δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μετά την τηλεδιάσκεψη. Τονίζοντας ότι ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις, ο κ. Ζέρβας επισήμανε την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία το τρίτο κύμα. «Θέλει ουσιαστική προσπάθεια για να επιτύχουμε το αποτέλεσμα που πέτυχαμε τις προηγούμενες δύο φορές. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πολύ κοντά στο πορτοκαλί».

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης και ο καθηγητής παθολογίας – λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, εκφράστηκε η έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους.

Επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα