Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι οι δύο νεαροί που προκάλεσαν πυρκαγιά σε κατάστημα – Αύριο η δίκη τους

15:09 9/5/2023 - Πηγή: BankWars

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο 21χρονοι που προκάλεσαν εμπρησμό σε ισόγειο κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια εγκλωβίστηκαν στην ταράτσα του κτιρίου, από όπου επιχείρησαν να διαφύγουν πηδώντας σε παρακείμενες ταράτσες.

Οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης αναβολή για να δικαστούν αύριο, ενώ παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση το δικαστήριο ήρε

την κράτησή τους.

Οι δύο νεαροί διώκονται συνολικά για οκτώ πλημμελήματα: για εμπρησμό με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για πράγματα (κατά συρροή), φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απείθεια, εξύβριση λόγω και έργω, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, κλοπή και παράνομη οπλοφορία (κατά περίπτωση).

Υπενθυμίζεται οτι προανακριτικά ανέφεραν πως βρέθηκαν στο σημείο για να κάνουν γκράφιτι, ενώ η φωτιά ξέσπασε όταν χρησιμοποίησαν φλόγιστρο για να αναδείξουν το έργο τους, όπως είπαν. Η φωτιά φαίνεται ότι εκδηλώθηκε σε μουσαμά, επεκτάθηκε στο κατάστημα επισκευής κινητών τηλεφώνων, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου, και το κατέστρεψε ολοσχερώς.

Keywords
Τυχαία Θέματα