ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Χαμός στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου – Με το αστέρι του Δαυίδ ο Μπουτάρης [ΦΩΤΟ - VIDEO]

[UPD] Με το αστέρι του Δαύιδ καρφιτσωμένο στο πέτο του εμφανίστηκε ο -εκ νέου- δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην ορκωμοσία του που ήταν προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης. Τους δύο εξώστες της αίθουσας είχαν καταλάβει, οι χρυσαυγίτες από τη μια και οι αντιφασίστες από την άλλη, και φωνάζαν συνθήματα η μία πλευρά εναντίον της άλλης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης καρφίτσωσε στο πέτο ένα φέιγ βολάν, που είχε πάνω του το εξάκτινο αστέρι και έγραφε «Jude», δηλαδή Εβραίος, το οποίο κυκλοφόρησε

η δημοτική σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Ελεάννα Ιωαννίδου για να θυμίσει το Ολοκαύτωμα των 50.000 Εβραίων της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί, ως απάντηση στην παρουσία δημοτικών συμβούλων της Χρυσής Αυγής. Το ίδιο φέιγ βολάν κρατούσαν στα χέρια τους και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών οργανώσεων, που είχαν καταλάβει το ένα θεωρείο και είχαν ανοίξει πανό.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Χαμός στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου [VIDEO]

Ένταση έχει προκληθεί αυτή την ώρα στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου. Από τη μία μεριά μέλη της “Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή” και από την άλλη, μέλη της Χρυσής Αυγής, που ορκίζονται σήμερα για το δημοτικό συμβούλιο, έχουν μετατρέψει την ορκωμοσία σε πεδίο μάχης.

Με πανό και με συνθήματα, οι αντιφασίστες διαμαρτύρονται για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο δημοτικό συμβούλιο, με την αντίθετη πλευρά να απαντάει με φωνές και συνθήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα