Θέμα Ρουμελιώτη στην Attica Bank – “Κλήση” στην ΤτΕ τη Δευτέρα – Τι υποστηρίζει το περιβάλλον του

Σε ακρόαση καλείται από τη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σε κατηγορίες ότι επιμένει να ασκεί «εκτελεστικά καθήκοντα», παρότι η θέση του Προέδρου είναι «μη εκτελεστική»

και ότι δεν επιτελεί αποτελεσματικά το ρόλο του προέδρου και δεν συμβάλλει στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης στο τραπεζικό ίδρυμα.

Κύκλοι που πρόσκεινται στον πρόεδρο της Attica Bank ανέφεραν ότι ο Π. Ρουμελιώτης, χαρακτηρίζει “ατεκμηρίωτα και αβάσιμα” τα όσα του καταμαρτυρούνται στην επιστολή πρόσκλησης του επικεφαλής της διεύθυνσης Εποπτείας της ΤτΕ Σπύρου Παντελιά και πως “ο Διοικητής τη ΤτΕ Γ.Στουρνάρας, μετά την υπόθεση Πολάκη, στοχοποιεί τώρα τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη»… Οι ίδιοι κύκλου θύμιζαν ότι ο Π. Ρουμελιώτης ήταν εκείνος που, μεταξύ άλλων ενεργειών, απαίτησε την επιστροφή των δανείων των πολιτικών κομμάτων τα οποία είχαν δοθεί σε fund για την εκποίησή τους σε εξευτελιστικές τιμές.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο κ. Ρουμελιώτης γρονθοκόπησε τον CEO της τράπεζας, κ. Θεόδωρο Πανταλάκη. Μετά το συμβάν, η ΤτΕ είχε έρευνα, εστιάζοντας στο κατά πόσο οι δύο μπορούν να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν.

Τότε ο κ. Ρουμελιώτης, σε πολυσέλιδο υπόμνημα που απέστειλε προς την ΤτΕ, έκανε εκτενείς αναφορές σε θέματα χρηματοδοτήσεων και ειδικότερα στα δάνεια της κατασκευαστικής εταιρείες «Τοξότης», του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα, τα οποία ανέρχονται σε 119 εκατ. ευρώ με ελάχιστες εξασφαλίσεις.

Ωστόσο, μέσα από τα γραφόμενα στο υπόμνημα, φαινόταν ότι σε κάποιες περιπτώσεις είχε παρεμβατικό ρόλο σε εκτελεστικά καθήκοντα. Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε για το θέμα ο CEO της τράπεζες, κ. Θ. Πανταλάκης, όσο και από τις καταθέσεις άλλων στελεχών της τράπεζας στην ΤτΕ, φάνηκε να επιβεβαιώνεται πως ο κ. Ρουμελιώτης θέλησε να έχει εκτελεστικό ρόλο.

Τραπεζικές πηγές, μεταφέρουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, το περιβόητο καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ στον υπουργό Παύλο Πολάκη, δόθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από την Τράπεζα, χάρις σε παρέμβαση του κ.Ρουμελιώτη.

Στην περίπτωση πάντως που ο κ.Ρουμελιώτης απαλλαγεί των καθηκόντων του ή αποχωρήσει, το όνομα που ακούγεται για την αντικατάσταση του είναι αυτό της Κερασίνας Ραφτοπούλου, η οποία είχε διοριστεί εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών στο ΤΧΣ από τον Γ. Βαρουφάκη το 2015 όπου και παρέμεινε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Είναι μέλος της γραμματείας τμήματος Οικονομικής Πολιτικής και συντονίστρια του χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ και στενή συνεργάτιδα του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Η κ. Ραφτοπούλου είχε διατελέσει ανώτερο διευθυντικό στέλεχος στην Αγροτική Τράπεζα, αναλαμβάνοντας υπεύθυνη Διαχείρισης Πιστωτικού Κινδύνου και αργότερα υποδιευθύντρια στην ίδια Διεύθυνση επί θητείας Δ. Μηλιάκου και κατόπιν διευθύντρια Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων επί θητείας Θ. Πανταλάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα