Θέμα Ράνιας Αντωνοπούλου στην κυβέρνηση για την επιδότηση από το κράτος 1000 ευρώ στο ενοίκιο

Θέμα Ράνιας Αντωνοπούλου στην Κυβέρνηση, μετά και τις αντιδράσεις από βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την αδιανόητη, ηθικά και πολιτικά, ενέργεια της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, η οποία, παρά το πλουσιότατο πόθεν έσχες της, τόσο της ιδίας όσο και του συντρόφου της υπουργού Δ.Παπαδημητρίου, αιτείται και λαµβάνει -νόµιµα κάθε µήνα από το κράτος έξοδα ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ, καθώς είναι …κάτοικος Νέας Υόρκης.

Η κυρία Αντωνοπούλου έκανε χρήση της δυνατότητας που δίνει το τρίτο Μνηµόνιο, το οποίο ψηφίστηκε παραµονή ∆εκαπενταύγουστου του 2015, και συγκεκριµένα ο νόµος

4336/2015

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την κ. Αντωνοπούλου και της εξέφρασε η διαφωνία του για το επίδομα ενοικίου που λαμβάνει.

Οπως είπε στον Realfm 97,8: «Ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση. Με αυτή την έννοια δεν θέλω να κάνω κανένα περαιτέρω σχόλιο. Η γνώμη του πρωθυπουργού είναι ότι δεν έπρεπε να γίνει χρήση της συγκεκριμένης διάταξης. Η σημερινή κυβέρνηση έχει δείξει με σειρά ενεργειών της ότι προσπαθεί να εξορθολογήσει τα συστήματα των αμοιβών τόσο των βουλευτών, όσο και των υπουργών με διατάξεις που αφορούν τη φορολογική εξίσωση μεταξύ πολιτικών και όλων των υπολοίπων πολιτών. Έχουμε πάρει πολύ συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή και νομίζω ότι αυτό είναι το κεντρικό στίγμα της κυβέρνησης».

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι εντός των επόμενων λεπτών ή ωρών θα υπάρξει έγγραφη δήλωση της κ. Αντωνοπούλου για το θέμα, χωρίς να διευκρινίζεται αν θα υποβάλει την παραίτησή της από την κυβέρνηση.

Σπυράκη για Αντωνοπούλου: Να επιστρέψει αμέσως και εντόκως το επίδομα ενοικίου

Ράνια Αντωνοπούλου: Παίρνει (νόμιμα) επίδομα ενοικίου 1000 ευρώ ως κάτοικος Νέας Υόρκης …

Keywords
Τυχαία Θέματα