Θέμα Grexit τον Ιούλιο θέτει η αμερικάνικη Goldman Sachs – Τι λέει το κινδυνολογικό δημοσίευμα

22:24 6/4/2016 - Πηγή: BankWars

Φαίνεται πως η …γλώσσα που βγάλαμε στο ΔΝΤ “πληρώνεται” άμεσα και τοις μετρητοίς. H αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs σε έκθεσή της αναφέρει ότι τα σενάρια για ένα Grexit επανέρχονται! Επισημαίνει ως ημερομηνία – κλειδί για την Ελλάδα

την 20η Ιουνίου, καθώς τότε βρίσκεται αντιμέτωπη με την πληρωμή ύψους 2,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ. «Οι πολιτικές εντάσεις είναι πιθανόν να αυξηθούν τους επόμενους μήνες τονίζει η GS εκτιμώντας έτσι πως οι ελπίδες για γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά πιο πιθανόν είναι να υπάρξει καθυστέρηση ων διαπραγματεύσεων έως τον Ιούλιο, όπου και υπάρχει το δημοψήφισμα για το Brexit.

Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, το ΔΝΤ εξακολουθεί να απαιτεί μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και αμφισβητεί και πάλι τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ παράλληλα καθυστερεί την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
Ωστόσο, μία σημαντική ελάφρυνση του χρέους παραμένει μη αποδεκτή από τη Γερμανία και πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται επί μακρόν και αυξάνονται οι αρνητικοί τίτλοι στα ΜΜΕ, αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει λόγο για να κρατήσει τους επενδυτές προσωρινά μακριά από το ευρώ μέσα στο Β’ τρίμηνο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα