Θα τολμήσει ο Μητσοτάκης ό,τι δεν τόλμησαν Καραμανλής και Παπανδρέου; “Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ”

Μπαίνουμε, αν δεν υπάρξουν “δίαυλοι” επικοινωνίας, σε εποχή μεγάλης σύγκρουσης Μητσοτάκη με επιχειρηματίες που “πρωτοστατούν” στο θέμα των υποκλοπών-παρακολουθήσεων, αγκαλιάζοντας τον πρώην “εχθρό” Αλέξη Τσίπρα

Το ύφος, ο τόνος και το περιεχόμενο της χθεσινής ομιλίας του Πρωθυπουργού στην Πολιτική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας, δείχνει έναν Μητσοτάκη έτοιμο να φτάσει…μέχρι τα άκρα. 

Κάτι που δεν τόλμησε ούτε ο Κ.Καραμανλής, μιλώντας γενικώς και αορίστως για “νταβατζήδες”, ούτε ο Γ.Παπανδρέου,

στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή, (πριν “ανατραπεί”) ως πρωθυπουργός που κατάγγειλε αορίστως τράπεζες και τραπεζίτες. 

Μένει βέβαια να αποδειχθεί το αν και πως ο Μητσοτάκης θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες, απευθυνόμενος στο λαό, κόβοντας τις γέφυρες με το παλιό, γνωστό “Μητσοτακέικο”.

Παραθέτουμε σημεία από τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο κομματικό ακροατήριο:

—“Όπως έχω πει ανοιχτά και στην Βουλή, αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου τον οποίον έχουμε δρομολογήσει, ναι, έχει ενοχλήσει πολλούς. Και η συλλογική δυναμική της χώρας έχει στερήσει ισχύ από ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία άλλοτε επηρέαζαν εξωθεσμικά την πορεία της. Αυτά τα κέντρα, λοιπόν, θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Ήδη, μάλιστα, κάποιοι μάς δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς, οι Νεοδημοκράτες, δεν μασάμε.

—Συνέχισε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά συνιστούν “εμπόδιο σε κάποιους «ισχυρούς», αλλά λίγους” και προειδοποίησε λέγοντας: “Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς. Και στο όνομά τους δηλώνω πως δεν θα δεχτούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε να κάνουμε. ‘Αλλο το τερέν της πολιτικής και άλλο το γήπεδο των ιδιωτικών συμφερόντων. Και όποιος τα μπερδεύει μετατρέπει σε αρένα την δημόσια ζωή. Είναι κάτι το οποίο δεν πρέπει να επιτρέψουμε. Αυτή η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει αποδείξει ότι τους επιχειρηματίες τους θέλει συμμάχους. Αλλά, ούτε υποβολείς, ούτε ρυθμιστές τους θέλει και τους ανέχεται.

—Επαναλαμβάνω, λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση: ο καθένας στον ρόλο του. Οι υπουργοί και οι βουλευτές μας, αλλά και όλα τα στελέχη μας έχουν ατσαλωθεί από την πρόοδο της χώρας και την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ας μην αμφισβητήσει, λοιπόν, κανείς και την ενότητά μας και την αποφασιστικότητά μας”.

—“Για εμένα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Σε όσους θέλουν την Ελλάδα «μπανανία», τους απαντώ: λάθος διεύθυνση. Και σε αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά τα οποία πιστεύω, αυτά για τα οποία έχω δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό, έχουμε δεσμευτεί όλοι μας απέναντι στον ελληνικό λαό, τους λέμε, «όχι ευχαριστώ»”.  Και σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις για να γίνονται οι ίδιοι πιο δυνατοί, τους προειδοποιώ: θα είμαστε απέναντι τους. Είμαι εκλεγμένος από τον λαό και σε αυτόν τελικά λογοδοτώ”.

Σχολιαστής

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα