Θα παίξουν…καρεκλιές Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης; Όλα είναι συμφωνημένα

16:21 3/4/2013 - Πηγή: BankWars

Το κλίμα που διαμορφώνουν εδώ και κάτι μέρες οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης – επικοινωνιολόγοι, είναι ότι στη σημερινή σύσκεψη στις 19.00 των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρωθυπουργό, θα…γίνει της κακομοίρας!

“Μύγα στο σπαθί τους δε θα σηκώσουν Κουβέλης και Βενιζέλος”, “κρίσιμη η σύσκεψη”, “όλα είναι ανοιχτά”, “εκβιάζει η τρόικα”, και διάφορα παρεμφερή βλέπουμε να γράφονται και να μεταδίδονται.

Καμία σχέση δεν έχει η πραγματικότητα με όλα αυτά. Γεγονός είναι ότι οι Κουβέλης – Βενιζέλος θέλουν να φανούν

πως δεν υποκύπτουν στην τρόικα, όπως και γεγονός είναι ότι ο Πρωθυπουργός θέλει να δείξει στους δικούς του ότι ναι μεν η ΔΕΗ θα συνεχίσει να εισπράτει το ΕΕΤΗΔΕ, αλλά “κατάφερε”, αυτό να είναι μειωμένο για τους αδύναμους και μικροιδιοκτήτες.

Αυτοί που θα την πληρώσουν, είναι εκείνοι που πληρώνουν ήδη υψηλό ΦΑΠ, που θα κληθούν να π[ληρώσουν περισσότερο, αλλά και κάποιοι που με τη μείωση του ορίου ένταξης στον ΦΑΠ, θα ενταχθούν τώρα, προκειμένου να καλυφθεί το ποσόν που θα λείψει από τη μείωση του ΕΕΤΗΔΕ κατά 10%-15%στους “μικρούς”

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ! Και η τρόικα, αφού και αυτή κάνει το…κομμάτι της, θα πει το οκέι για τις δόσεις. Τόσο για το υπόλοιπο των 2,8 δισ. ευρώ που μας χρωστάει από τις αρχές Μαρτίου, όσο και τα 4,2 δισ. ευρώ της επόμενης δόσης , μαζί με την εκκρεμότητα των 1,8 δισ. ευρώ του ΔΝΤ.

Λύση μεσοβέζικη θα βρεθεί και για τις μειώσεις του αριθμού των υπαλλήλων στο Δημόσιο. Στο πυρ το εξώτερο οι επίορκοι, που μέχρι τώρα, ΚΑΚΩΣ, τη έχουν γλυτώσει, γιατί δεν συνεδριάζουν τα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα