Θ. Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάψει να υπάρχει – Έκλεισε η ιστορική διαδρομή του

11:33 8/7/2014 - Πηγή: BankWars

Ανοιχτό θέμα, χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, την ύπαρξη ή μη ύπαρξη του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

«Η άποψή μου είναι ότι (το ΠΑΣΟΚ) πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Έκανε μια ιστορική διαδρομή. Τα κόμματα δεν είναι αιώνια, απαραβίαστα και θρησκευτικές έννοιες», τόνισε

χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος.

Ο πρώην υπουργός διευκρίνισε πάντως, ότι η θέση του αυτή αφορά τις επόμενες εκλογές και πως το ΠΑΣΟΚ με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση προκειμένου να εξαντλήσει όλη την τετραετία.

«Δεν είναι απαραίτητο για να ευδοκιμήσει η Ελλάδα και η δημοκρατία, να υπάρχει ένα ΠΑΣΟΚ που θα έχει ως ηγέτες τον κ. Σκανδαλίδη και την κ. Γεννηματά» είπε ο κ. Πάγκαλος, διευκρινίζοντας πως αναφέρεται στα συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή οι τοποθετήσεις τους στο Πολιτικό Συμβούλιο φιλοξενούνται σε δημοσιεύματα του Τύπου.

Για τη λειτουργία των καταστημάτων της Κυριακές

Αναφορικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, εξέφρασε την άποψη ότι μόνα τους τα καταστήματα θα πρέπει να αποφασίζουν ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά και το κράτος να επιβλέπει μόνο την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Στο επιχείρημα των επιχειρηματιών πως αυξάνεται πολύ το κόστος και θα οδηγηθούν στο λουκέτο, ο κ. Πάγκαλος τόνισε:

«Τι μας ενδιαφέρει; Όποιος έχει αυξημένο κόστος λειτουργίας να κλείσει. Επιχείρηση δεν είναι; Το κράτος πρέπει να προστατεύει τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους ηλικιωμένους, τους συνταξιούχους τους αρρώστους, όχι όσους έχουν επιχείρηση».

Για το «σκίσιμο» του φύλλου επιστράτευσης από τον Νίκο Φωτόπουλο

Επιτέθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο για την κίνησή του να σκίσει το φύλλο επιστράτευσης, λέγοντας πως «ούτως ή άλλως δεν έχει δουλειά, γυρνά από δω και από κει και κάνει συνδικαλισμό» όπως άλλωστε προβλέπει και ο νόμος που θεσπίστηκε επί ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα