Θ. Αναστασιάδης στην Εξεταστική: Όλα τα δάνειά μας είναι εξασφαλισμένα – Δεν θα βρείτε τίποτα… σατανικό

«Όλα τα δάνεια των εταιριών του ομίλου είναι απολύτως νόμιμα, διαφανή και εξασφαλισμένα, καλύπτονται από ενεχυριάσεις και εγγυήσεις και είναι εξυπηρετούμενα από την αρχή μέχρι σήμερα και διαβεβαιώ θα καλύπτονται και μέχρι τέλους», τόνισε ο πρόεδρος και μέτοχος του Ομίλου «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, στην κατάθεσή του που συνεχίζεται στην Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά τη νομιμότητα των δανείων που χορήγησαν Τράπεζες

σε κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης.

« Ουδεμία σχέση έχω με τα οικονομικά και τις τράπεζες. Δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω δει τραπεζίτη. Φωνάξτε το λογιστή μου. Εγώ δημοσιογράφος είμαι. Γιατί τέτοια επιμονή να έρθω; Για εντυπώσεις; Είμαι μικρομέτοχος στο «Πρώτο Θέμα», δεν ξέρω πόσες μετοχές έχω. Είμαι πρόεδρος της επιχείρησης», τόνισε.

«Όλα τα δάνειά μας είναι εξασφαλισμένα και όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε τίποτα σατανικό. Και αν ήταν θα το είχαν βρει οι χιλιάδες έλεγχοι που μας είχαν γίνει όλα αυτά τα χρόνια. Έχω υποστεί τους περισσότερους ελέγχους από οποιοδήποτε άλλο δημοσιογράφο μετά τον εμφύλιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπυρίδωνα Λάππα, γιατί πληρώνει η επιχείρησή του μόνο τόκους από τα δάνεια, ο κ. Αναστασιάδης αντέτεινε ότι «εμείς είμαστε το μόνο Μέσο Ενημέρωσης που εξυπηρετούμε εκτός από τους τόκους και το κεφάλαιο».

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες καταστροφής το “Πρώτο Θέμα” εξακολουθεί να έχει μικρά κέρδη», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης, στην εισαγωγή του, υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση με τα οικονομικά στοιχεία του ομίλου, «δεν είναι δικός μου τομέας, δεν ασχολούμαι εγώ, δημοσιογράφος είμαι» είπε, και πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί στην Εξεταστική Επιτροπή και από την εταιρία και από τις Tράπεζες.

«Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα οικονομικές συναλλαγές και δανειοδοτήσεις ούτε παρενέβη πολιτικό πρόσωπο για τις δανειοδοτήσεις του ομίλου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

O Θέμος Αναστασιάδης σχολίασε όσα είπε στη Βουλή ο Πρωθυπουργός για τον ίδιο. Αναρωτήθηκε συγκεκριμένα αν ο Αλέξης Τσίπρας καλλιεργεί κλίμα όταν ρώτησε προσφάτως από το βήμα τους λόγους για τους οποίους ο Θέμος Αναστασιάδης δεν κλήθηκε ακομα ενώπιον της επιτροπής.

«Όχι δεν μας επηρεάζει η δήλωση του Πρωθυουργού, ουτε η δική σας άποψη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα σας ότι είμαστε ούφο» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας.

Ο Θέμος Αναστασιάδης δήλωσε οτι το «Πρώτο Θέμα» ήταν η εφημεριδα που χτύπησε την διαπλοκή και απευθυνομένος προς τον Σπύρο Λάππα (ΣΥΡΙΖΑ) που τον προέτρεπε να απαντήσει επί οικονομικών ζητημάτων, είπε:

«Συγχαρητήρια που είστε κατά της διαπλοκής. Προσέξτε μην πάτε σε άλλη διαπλοκή όπως φαίνεται από τις τηλεοπτκές άδειες. Εμείς δεν έχουμε σχέση με την διαπλοκή,ούτε μπουλντόζες έχουμε, ούτε κανένα έργο έχουμε πάρει και ίσως αυτό είναι το κακό».

Ο εκδότης του «Πρώτου Θέματος» υποστήριξε ότι και σήμερα δίδονται κρατικές διαφημίσεις σε ΜΜΕ με βάση την πολιτική τους κατεύθυνση.

«Πολιτικά παιχνίδια γίνονται και σήμερα. Οϋτε τώρα που ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μόνο αγγελάκια. Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 ο πρωταθλητής των εσόδων από κρατικές διαφημίσεις είναι εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας 1.500 φύλλων που εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι άσχημο σήμερα να χρησιμοποιούνται ρόζ στοιχεία κατά δικαστών του ΣτΕ και μάλιστα τα στοιχεία αυτά να υιοθετούνται από εφημερίδες που στηρίζουν την Αριστερά», τόνισε ο Θ. Αναστασιάδης, αναφερόμενος στην Αυγή, αποστροφή η οποία προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτας Καββαδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα