ΕΓΝΑΤΙΑ: Αμέτρητα τα “γιατί” της φονικής καραμπόλας – Κρατείται ο Ρουμάνος νταλικέρης

(upd)Προθεσμία από τον ανακριτή Βέροιας, στον οποίο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν, πήραν οι δύο συλληφθέντες μετά τη «φονική» καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, με τα αμείλικτα ερωτήματα για τους λόγους που οδήγησαν στην τραγωδία, να παραμένουν αναπάντητα

Ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της μοιραίας νταλίκας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης εργασιών θα κληθεί να λογοδοτήσει αύριο, Τρίτη, στον ανακριτή.

Έως τις απολογίες τους παραμένουν κρατούμενοι.

Νωρίτερα, οι δύο είχαν οδηγηθεί στην εισαγγελέα Βέροιας η οποία

απήγγειλε τις σε βάρος τους κατηγορίες και τους παρέπεμψε στον ανακριτή.

Η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού

Τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Εγνατία Οδός, τονίζοντας παράλληλα ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Όπως αναφέρει η Εγνατία Οδός με την ΕΛΑΣ υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού:

«Από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ, στο τμήμα Α/Κ Βέροιας – Α/Κ Κουλούρας της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα,όταν φορτηγό αυτοκίνητο προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ(σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας), με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε ανθρώπων και στον τραυματισμό πολλών άλλων.

Η Διοίκηση και το προσωπικό της «Εγνατία Οδός ΑΕ» εκφράζουν τη θλίψη τους για το τραγικό συμβάν και τα θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες Αρχές της ΕΛ.ΑΣ., με τις οποίες υπάρχει συνεχής συνεργασία για την παροχή των απαραίτητων στοιχείων.

Με τον άριστο συντονισμό όλων των Υπηρεσιών (Τροχαία, ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ανάδοχος Λειτουργίας και Συντήρησηςτης Εγνατίας Οδού) η Οδός δόθηκε με ασφάλεια στην κυκλοφορία στις 22:30 το ίδιο βράδυ.

Επισημαίνεται ότι, είναι απαραίτητο όλοι οι οδηγοί να διατηρούν αυξημένη προσοχή, να τηρούν τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να διενεργούν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων, ώστε να μην παρουσιαστούν παρόμοια ατυχήματα».

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑΜΕΧΡΙΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΠΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ, ενώ τους 31 φτάνουν οι τραυματίες από τη φοβερή καραμπόλα 35 αυτοκινήτων με νταλίκα που οδηγούσε Ρουμάνος .Ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την καραμπόλα συνελήφθη πριν από λίγο σε χωράφι στη γύρω περιοχή.Εκτός από τον 60χρονο πολυτραυματία που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ, νεκροί είναι άλλοι τέσσερις άνθρωποι – ανάμεσά τους ένας οδηγός που απανθρακώθηκε και μια γυναίκα περίπου 50 ετών .

Ένα βρέφος 16 μηνών και ένα παιδί 4 ετών σε σοβαρή κατάσταση στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης – Σε κρίσιμη κατάσταση ένας άνδρας με κρανιοεγκεφαλικές κακώσειςΌσοι βρέθηκαν εκεί, στην θανατηφόρα καραμπόλα στην Εγνατία Οδο, λένε ότι ο οδηγός της νταλίκας δεν έκοψε καθόλου ταχύτητα, πριν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.
«Είδα στον καθρέφτη να έρχεται το φορτηγό και να χτυπάει αμάξια δεξιά και αριστερά. Ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί. Το φορτηγό έπιασε φωτιά και ο κόσμος φώναζε, έκλαιγε. Ένα χάος», αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.Η μία νεκρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη.Το δυστύχημα έγινε στις 10.20 στο ρεύμα από Βέροια προς Θεσσαλονίκη, στην Ημαθία, μεταξύ των κόμβων Βέροιας και Κουλούρας, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Δειτε τα ΒΙΝΤΕΟ:

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Τέσσερις νεκροί στην Εγνατία – Καραμπόλα 35 αυτοκινήτων με 3 νταλίκες

Τέσσερις νεκροί είναι ο έως τώρα απολογισμός της καραμπόλας δεκάδων ΙΧ αυτοκινήτων και νταλίκας, η οποία σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην Εγνατία Οδό κοντά στον κόμβο της Βέροιας στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διοικητή Κεντρικής Μακεδονίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρύσανθο Αθανασόπουλο.

Ο κ. Αθανασόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στο σημείο της δυστυχήματος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ–ΜΠΕ έκανε λόγο για «φοβερή καραμπόλα και για μάζες αυτοκινήτων», ενώ σημείωσε πως ενεπλάκησαν περισσότερα από 35 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και τρεις νταλίκες.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αμέσως οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, εντόπισαν πέντε τραυματίες, τους οποίους παρέλαβαν τα ασθενοφόρα.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλοι τραυματίες, που μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά αυτοκίνητα σε νοσοκομεία της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής αναφέρθηκε επίσης σε δύο καμένα ολοσχερώς αυτοκίνητα, ένα ΙΧ και μία νταλίκα. Στο ΙΧ εντοπίστηκε άτομο απανθρακωμένο, ενώ αυτή τη στιγμή οι Αρχές ερευνούν τη νταλίκα.

H κυκλοφορία από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και αντίστροφα διεξάγεται μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κοζάνης και Θεσσαλονίκης με εκτροπές από τον κόμβο Πολυμύλου και Νησελίου αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα