Τερέζα Μέι: Νέα σκληρή πολιτική με ενίσχυση του ρόλου της Αστυνομίας- Κανονικά οι εκλογές την Πέμπτη

22:08 4/6/2017 - Πηγή: BankWars

«Ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τους εχθρούς μας» δήλωσε σήμερα η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι οι προγραμματισμένες για τις 8 Ιουνίου εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά.

Επισήμανε την ταχύτητα με την οποία αντέδρασε η Μητροπολιτική Αστυνομία, εντός οκτώ λεπτών από την πρώτη αναφορά για το τρομοκρατικό χτύπημα και αποκάλυψε πως οι αστυνομικές αρχές απέτρεψαν άλλες πέντε τρομοκρατικές επιθέσεις από

εκείνη που είχε σημειωθεί στη Γέφυρα του Ουέστμινστερ και έπειτα.

«Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν με τέσσερις τρόπους»:
– Πρώτον, πρέπει να καταπολεμήσουμε την ιδεολογία που ισχυρίζεται ότι οι αξίες μας είναι ασύμβατες με το Ισλάμ -και αυτή είναι μία από τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

– Δεύτερον, το Ίντερνετ παρέχει ασφαλές έδαφος στους τρομοκράτες. Θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειές της για να καταπολεμήσει τον εξτρεμισμό που αναπτύσσεται μέσω του Διαδικτύου.

– Τρίτον, υπάρχει μεγάλη ανοχή στον εξτρεμισμό στη χώρα μας και αυτό πρέπει να αλλάξει.

– Τέταρτον, πρέπει να αναθεωρήσουμε την αντιτρομοκρατική μας πολιτική και να βεβαιωθούμε ότι η Αστυνομία έχει όλες τις εξουσίες που χρειάζεται.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε μία επίθεση κατά των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, η Μέι ανακοίνωσε πως η Βρετανία θα συνοτνιστεί με άλλες κυβερνήσεις προκειμένου να αναγκάσουν τις εταιρείες διαδικτύου να σταματήσουν να παρέχουν «ασφαλή χώρο» όπου οι εξτρεμιστές στρατολογούν και συντονίζουν επιθέσεις.

Η Βρετανία έχει ήδη αυστηρούς νόμους παρακολούθησης και σχεδιάζει να τους κάνει ακόμα πιο αυστηρούς με στόχο να αναγκάσει τα social media να συνεργάζονται περισσότερο με τις Αρχές για την αντιμετώπιση του εξτρεμισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα