ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΜΕ ΤΟ NORMAN ATLANTIC – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

[UPD] Τώρα που φαίνεται πως η τραγωδία με το Norman Atlantic είναι πραγματικά τραγωδία και όχι ένα απλό δυστύχημα, προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα και γίνονται σαφή τα εξής:

1. Οι λίστες των επιβατών μάλλον είναι …τυπικές! Ο τρόπος που καταρτίζονται έχει αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς ποιά ονόματα ταξιδεύουν στα πλοία.

2. Τα λιμεναρχεία δεν αποτρέπουν την είσοδο λαθρομεταναστών στα πλοία και κανείς δεν γνωρίζει πόσοι είναι κάθε φορά αυτοί που επιβιβάζονται κρυφά ή λαθραία.

3. Προσλαμβάνεται πλήρωμα εποχικό το οποίο όπως αποδεικνύεται και από τις

μαρτυρίες Ελλήνων που ταξίδευαν στο Norman Atlantic, δεν έχουν καμία κατάρτιση να βοηθήσουν σε περίπτωση ανάγκης, ούτε καν να συνεννοηθούν με τους επιβάτες.

4. Σύμφωνα με ρεπορτάζ το ιταλικό πλοίο έφυγε από την Πάτρα υπερφορτωμένο με 222 οχήματα, τα περισσότερα των οποίων ήταν βυτιοφόρα και μετέφεραν ελαιόλαδο! Ποιός ελέγχει τις αντοχές των πλοίων και τα φορτία που μεταφέρουν;

5. Επίσης, οι αρχές θα πρέπει να απαντήσουν ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες της πυρκαγιάς, αν λειτούργησαν τα μέσα πυρόσβεσης, αν υπήρχε η αναγκαία στεγανότητα του πλοίου και γιατί δεν έγινε δυνατόν να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά από την αρχή.

Στα ερωτήματα αυτά οφείλει να απαντήσει και η ελληνική πλευρά και αν ισχύουν τα παραπάνω θα πρέπει αφενός οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν αλλά και να παρθούν σοβαρά μέτρα από εδώ και στο εξής στην ακτοπλοϊα για την αποφυγή νέας τραγωδίας στο μέλλον. Επίσης, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι επισημάνσεις που κατα καιρούς κάνουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις και τα ναυτεργατικά σωματεία. Μπορεί να είναι βερμπαλιστές και σε πολλές περιπτώσεις κομματάνθρωποι όμως δεν παύει να γνωρίζουν τα ζητήματα του κλάδου τους και τα θέματα ασφάλειας.

Νωρίτερα έγινε γωνστό πως η ιταλική δικαιοσύνη άσκησε δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και του κυβερνήτη του «Νorman Atlantic», Κάρλο Βιζεντίνι και Αρτζίλιο Τζακομάτσι αντίστοιχα.Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι: εξ αμελείας πολλαπλή ανθρωποκτονία, εξ αμελείας ναυάγιο και εξ αμελείας πρόκληση τραυμάτων.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για το τραγικό δυστύχημα. Λίγο αργότερα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για της συνθήκες του δυστυχήματος.

Η εισαγγελική λειτουργός έδωσε εντολή να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπραχθεί δυο κακουργήματα και συγκεκριμένα αυτό της διατάραξης υδάτινης συγκοινωνίας από την οποία προήλθε ο θάνατος ή κιλνδυνος για ανθρώπινες ζωές αλλά και του εμπρησμού.

Την έρευνα θα διενεργήσει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά μετά από σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ήταν υπερφορτωμένο το Νόρμαν Ατλάντικ; Βυτιοφόρα με λάδι πιθανή αιτία του δυστυχήματος

NORMAN ATLANTIC: ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! 40 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ – ΟΙ 32 ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα