Τέλος η Silicon Valley Bank – Περνά στον έλεγχο της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων

H αμερικανική τράπεζα Silicon Valley Bank έκλεισε την Παρασκευή με εντολή του Υπουργείου Χρηματοοικονομικής Προστασίας και Καινοτομίας της πολιτείας της Καλιφόρνια, με την Ομοσπονδιακή Αρχή Εγγύησης Καταθέσεων (FDIC) των ΗΠΑ να αναλαμβάνει διαχειριστής, προκειμένου να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πελατών της τράπεζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή.

Όλες οι καταθέσεις

οι οποίες καλύπτονται από την εγγύηση της FDIC θα είναι προσβάσιμες στους καταθέτες το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί.

Η FDIC δημιούργησε την Deposit Insurance National Bank of Santa Clara, στην οποία περνούν πλέον οι εξασφαλισμένες καταθέσεις της SVB. Τα υποκαταστήματα της SVB θα επαναλειτουργήσουν επίσης από τη Δευτέρα το πρωί, υπό τον έλεγχο της ρυθμιστικής αρχής.

Η FDIC ανακοίνωσε ότι οι επιταγές της SVB θα συνεχίσουν να εκκαθαρίζονται.

Η εγγύηση της FDIC καλύπτει καταθέσεις έως 250.000 δολαρίων ανά καταθέτη σε κάθε τραπεζικό ίδρυμα. Εκείνο το οποίο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί είναι τι θα συμβεί με καταθέσεις μεγαλύτερου ύψους ή με πιστωτικές γραμμές προς επιχειρήσεις. Σύμφωνα με την FDIC, οι μη εξασφαλισμένοι καταθέτες θα λάβουν σημαντικό μέρισμα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, τα περιουσιακά στοιχεία της SVB άγγιζαν τα 209 δισ.  δολ., ενώ οι καταθέσεις τα 175,4 δισ. δολ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο μέρος αυτών των καταθέσεων ξεπερνά το όριο εγγύησης από πλευράς της FDIC.

Συνεχίζεται η κατρακύλα της Silicon Valley Bank – Πώς έφτασε ως εδώ η τράπεζα των startups

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα