Τέλειωσαν τα ψέματα – Οι πολίτες αποφασίζουν σήμερα σε ποιον θα δώσουν το “δαχτυλίδι” της εξουσίας -Η Ευρώπη κλείνει επί δεξιά

Η ώρα του…λάου – λάου τελείωσε. Όπως και τα ψέματα ή οι αλήθειες των δημοσκοπήσεων. Έφθασε η ώρα του λαού!

Τρεις κάλπες σήμερα Κυριακή για τις Ευρωεκλογές, τις 13 Περιφέρειες και τους Δήμους.

Το ενδιαφέρον είναι ότι τα κόμματα έχουν προσδώσει στις εκλογές αυτές χαρακτήρα “εθνικών εκλογών” (άλλωστε τίποτα σχεδόν δεν είπαν για την Ευρώπη και το μέλλον της), οπότε το αποτέλεσμα μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει και σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές

μέσα στον Ιούνιο.

Η αγωνία στα επιτελεία των κομμάτων είναι διάχυτη, αλλά η τύχη τους βρίσκεται στα χέρια των συνολικά 9.922.294 εκλογέων(4.810. 075 άνδρες και 5.112.219 γυναίκες).

-Αγωνία για το πως θα ψηφίσει η Βόρεια Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών

– Αγωνία για το πως θα ψηφίσουν οι 530.920 νέοι που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Από αυτούς οι 106.760 είναι 17 ετών, όσοι γεννήθηκαν δηλαδή μέχρι και 31 Δεκεμβρίου του 2002.

– Αγωνία για το πως εκτίμησαν, αν εκτίμησαν, τη 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι.

– Αγωνία για το πως εκτίμησαν τη βροχή των επιδομάτων οι επιδοματούχοι. Και

-Αγωνία φυσικά για το πως θα κινηθεί στις κάλπες η μεσαία τάξη που έχει υποστεί τα πάνδεινα από τη φορολογία, τον ΕΝΦΙΑ, τις εισφορές.

Με βάση τις δημοσκοπήσεις, αν εξαιρέσει κανείς μία που έφερνε τη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στις 2,5 μονάδες, όλες οι υπόλοιπες, κάνουν λόγο για διαφορά που ξεπερνά το 5%.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, φέρουν στην τρίτη θέση το Κίνημα Αλλαγής – ΚΙΝΑΛ, ενώ λιγότερες, “ποντάρουν” στην Χρυσή Αυγή.

Ευρωεκλογές 2019 -Ανώτατα και Κατώτατα: ΝΔ: 28,8%-34,6% ΣΥΡΙΖΑ: 22,9%-28,3% – ΚΙΝΑΛ: 6%-9,2% – ΧΑ: 5,2%-8,2% – ΚΚΕ: 5,1%-8,2%

Οι κάλπες ανοίγουν στις 7 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα.
Το κοινό exit poll θα δημοσιοποιηθεί αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες.
Μεταξύ 21:00 και 22:00 αναμένεται να εξαχθεί το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα για τις ευρωπαϊκές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, όπως είπε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο αντιπρόεδρος της Singular Logic, Γ. Θεοδωρόπουλος.

ΑΓΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σε όλη την Ευρώπη αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και κυρίως στις Βρυξέλλες, καθώς θεωρούνται οι κρισιμότερες των τελευταίων ετών. Οι περισσότερες προβλέψεις κάνουν λόγο για επικείμενη άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και υποχώρηση των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων,χριστιανοδημοκρατών και σοσιαλδημοκρατών. Ενδεικτικό το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου η Λεπέν φέρεται να βρίσκεται μπροστά από τον Μακρόν, όπως και της Ιταλίας, όπου είναι δεδομένη η μεγάλη νίκη του συνασπισμού του Μ.Σαλβίνι και του Ντι Μάιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα