Τέλειωσαν ομαλά τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ – Ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μπροστά στο Κοινοβούλιο εκφράζοντας την αντίθεσή τους στον προϋπολογισμό και στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στην κυκλοφορία δόθηκε η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το Κοινοβούλιο και η οδός Πανεπιστημίου. Κλειστή παραμένει η Βασιλίσσης Σοφίας.

Ο μεγαλύτερος όγκος των συγκεντρωμένων διαλύθηκε λίγο πριν τις 21:00, ωστόσο στην πλατεία παραμένουν λίγοι διαδηλωτές.

Στις

ομιλίες τις οποίες παρακολούθησαν διαδηλωτές μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων, κομμάτων και φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και το Σωματείο των Σχολικών Φυλάκων, γίνεται λόγος για προϋπολογισμός ακραίας λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής.

Υπογραμμίζουν ακόμη πως οι νέοι φόροι ύψους 1,4 δισ. ευρώ που αναμένεται να επιβληθούν, θα επιφέρουν την πλήρη κοινωνική συντριβή και θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους για να ανταποκριθεί η κυβέρνηση στους προκρούστιους μνημονιακούς στόχους.

Ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Περίπου στις 19:00 οι εκατοντάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία από την Ομόνοια, έφτασαν στο Σύνταγμα και κατέληξαν στην οδό Φιλελλήνων.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας προσερχόμενος στη συγκέντρωση δήλωσε μεταξύ άλλων πως «εν έτη 2014 δεν επιτρέπεται να ζούμε με ψίχουλα, δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε με ψίχουλα στο όνομα της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως μας υπόσχονται και οι δύο».


Keywords
Τυχαία Θέματα