ΤΑΙΠΕΔ: Δεν… προλαβαίνουμε τις επενδύσεις μετά το ταξίδι Σαμαρά στην Κίνα

15:04 1/6/2013 - Πηγή: BankWars

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα και οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν αύξησαν το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιο Σταυρίδη.

Συγκεκριμένα ο κ. Σταυρίδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ επισήμανε ότι «μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο το ενδιαφέρον για τις ιδιωτικοποιήσεις

έχει πολλαπλασιαστεί» τονίζοντας ότι «υπάρχει θέμα να προλάβουμε τον όγκο του επενδυτικού ενδιαφέροντος με το υπάρχον προσωπικό του ΤΑΙΠΕΔ».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε στη διαφάνεια στις διαδικασίες των ιδιωτικοποιήσεων, προσθέτοντας ότι ο στόχος για έσοδα 2,6 δισ. από τις αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του έτους θα επιτευχθεί. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε ότι η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων των περιφερειακών αεροδρομίων αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου.

Όσον αφορά τα 11 σχήματα που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα περιφερειακά αεροδρόμια, ο κ. Σταυρίδης τόνισε ότι κατά μεγάλη πλειοψηφία απαρτίζονται από τουρ οπερέιτορ που έχουν και οι ίδιοι μεγάλο ενδιαφέρον για να πάνε καλά τα αεροδρόμια και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση.

Για το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την άδεια λειτουργίας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τόνισε ότι διαθέτει άδεια, αλλά διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά σε αυτή της γγ. Αθλητισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα