ΤΑΙΠΕΔ: Αύριο οι μη δεσμευτικές προσφορές για λιμάνια – μαρίνες

Αύριο Τετάρτη θα υποβληθούν στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) οι μη δεσμευτικές προσφορές από τους υποψηφίους για την εκμετάλλευση της μαρίνας Αλίμου μαζί με τους τουριστικούς λιμένες Ύδρας, Νέας Επιδαύρου και Πόρου.

Ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από ομίλους της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Ρωσίας. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή της Lamda Development του

ομίλου Λάτση, σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις της διοίκησης.

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, μέσα στον επόμενο μήνα θα προκηρυχθούν οι μαρίνες σε Χίο και Πύλο. Μέσα στο επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν και οι διαγωνισμοί για τη Αρετσού στη Θεσσαλονίκη, το Λαύριο (προορίζεται για την υποδοχή μεγάλων σκαφών αναψυχής, mega-yachts) και το Αργοστόλι (θα λειτουργεί ως μαρίνα πολυτελείας).

Να σημειωθεί πως σε ομάδες πρόκειται να παραχωρηθούν και αρκετά από τα υπόλοιπα τουριστικά λιμάνια της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της μαρίνας της Γλυφάδας, η οποία πρόκειται να παραχωρηθεί μαζί με τις μαρίνες Σερίφου, Πάρου, Νάξου και Άνδρου.

Μαζί θα παραχωρηθούν οι μαρίνες σε Κατάκωλο και Ζάκυνθο και σε μια άλλη ομάδα οι υπόλοιπες του Ιονίου (Πάτρα, Κέρκυρα, Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκι και Αγ. Ευθυμία).

Keywords
Τυχαία Θέματα