Τα Σκόπια “στρώνουν χαλί” για λύση – Παρέμβαση ΗΠΑ: Εξαιρετική ευκαιρία το 2018…

upd: Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζ.Ζάεφ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο των Σκοπίωτόνισε πως η χώρα του είναι έτοιμη να αφήσει στην άκρη τις αξιώσεις της για την καταγωγή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων στη συνέντευξή του υπογράμμισε: “Αφήνω στην άκρη τις αξιώσεις της χώρας σύμφωνα με τις οποίες είμαστε οι μοναδικοί κληρονόμοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ιστορία δεν ανήκει

μόνο σε εμάς, αλλά επίσης και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες”.

Σημειώνεται πως από το 1991 όταν και τα Σκόπια ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Γιουγκοσλαβία υπάρχει από την πλευρά τους η συγκεκριμένη αξίωση παράλληλα με την χρήση του ονόματος “Μακεδονία”.

ΟΙ ΗΠΑ…

«Αθήνα και Σκόπια έχουν μια εξαιρετική ευκαιρία να επιλύσουν το ζήτημα της ονομασίας το 2018» τονίζει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βοηθός αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χόιτ Γι, καλώντας Ελλάδα και ΠΓΔΜ να διαπραγματευτούν «με καλή πίστη» και με τη διαμεσολάβηση του Ειδικού Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς.

Με μακρά θητεία στα Βαλκάνια (σ.σ. ο Χόιτ Γι υπήρξε και γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη), ο Αμερικανός αξιωματούχος θεωρεί πως οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι δύσκολες και θα χρειαστεί να γίνουν συμβιβασμοί, αλλά, όπως σημειώνει, οι αρχικές διαβουλεύσεις υπό τον Μάθιου Νίμιτς υπήρξαν εποικοδομητικές.

ΤΟ BANKWARS ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ…

Πάμε για λύση και στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων – Δύο δηλώσεις με σημασία

Keywords
Τυχαία Θέματα