ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑΙΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

01:34 3/3/2020 - Πηγή: BankWars

ΕΛΛΑΔΑ: Ένας Ιταλός υπήκοος, που θεωρήθηκε ύποπτο κρούσμα κοροναϊού εξετάζεται στο νοσοκομείο του Ρίου (έφτασε στην Ελλάδα αεροπορικώς). Ηδη όπως μεταδίδει το tempo24.gr, δείγμα έχει σταλεί στο ινστιτούτο Παστέρ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

—Οι νεκροί παγκοσμίως φθάνουν τους 3.087 και τα κρούσματα 90.306.
Ωστόσο 45.394 που νόσησαν θεραπεύτηκαν.

Η Γαλλία καταμετρά 191 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής

της αρχής δημόσιας υγείας Ζερόμ Σαλμόν, με το σύνολο των κρουσμάτων να αυξάνεται σε σχέση με τα 130 που είχαν καταγραφεί έως χθες. Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, τρεις άνθρωποι έχουν προς το παρόν πεθάνει από τη νόσο.

Ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό στην Ιταλία ανήλθε σε 52 (+18) τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα η Αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας.Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 2.036. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, 149 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό εντοπίστηκε χθες Δευτέρα στο Μαρόκο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για υπήκοο του βασιλείου που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία.

Η εταιρεία αθλητικών ειδών Nike ανακοίνωσε ότι τα ευρωπαϊκά κεντρικά της γραφεία στην Ολλανδία θα παραμείνουν κλειστά για 48 ώρες (έως και 03.03.2020) αφού ένας εργαζόμενος βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Τέσσερις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στις ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό σε έξι, όλοι τους στην πολιτεία της Ουάσιγκτον. Οι πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν στην κομητεία Κινγκ, κοντά στην πόλη του Σιάτλ, και ένας στην κομητεία Σνοχόμις, σε κοντινή απόσταση από τα σύνορα με τον Καναδά. Όπως εξήγησε ο γιατρός Τζεφ Ντάτσιν, επικεφαλής της αρχής δημόσιας υγείας των κομητειών Σιάτλ και Κινγκ, τα οκτώ από τα συνολικά 14 κρούσματα στην περιοχή δικαιοδοσίας του συνδέονται με μια μονάδα φροντίδας, περιλαμβανομένων των 4 θανάτων. Οι 4 από τους έξι ανθρώπους που έχουν πεθάνει ήταν ηλικιωμένοι και/ή αντιμετώπιζαν υποκείμενα νοσήματα, είπε ο Ντάτσιν.

Η Τυνησία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας Αμπντελατίφ ελ Μάκι είπε ότι ο ασθενής είναι ένας Τυνήσιος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το πρώτο της κρούσμα επιβεβαίωσε σήμερα και η Σαουδική Αραβία, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο ασθενής ήλθε στη Σαουδική Αραβία από το Ιράν, μέσω Μπαχρέιν, διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Το Κατάρ ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του Covid-19: πρόκειται για δύο πολίτες της χώρας και τις δύο οικιακές βοηθούς τους, σύμφωνα με το πρακτορείο QNA.

Η Σουηδία απαγόρευσε προσωρινά στην αεροπορική εταιρεία IranAir να εκτελεί πτήσεις από και προς τη χώρα, λόγω της επιδημίας. «Αυτό σημαίνει ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Σουηδίας και Ιράν θα σταματήσουν», ανέφερε η Υπηρεσία Μεταφορών.

Στη Χιλή, ματαιώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο Χαλκού CRU-Cesco καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για τον κίνδυνο που ενδεχομένως θα διατρέξουν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι, λόγω της επιδημίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα