ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ – ΑΓΡΟΤΕΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Η μάχη δεν έχει τελειώσει, είναι ακόμη μπροστά μας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τον «ένα χρόνο κυβέρνησης της Αριστεράς». Αμετανόητοι και δογματικοί προσπαθούν να στήσουν σενάρια εκτροπής και επιχειρούν να ρίξουν μία κυβέρνηση που εξελέγη πριν από τέσσερις μήνες. Όσο και αν παλεύουν, η κυβέρνηση αυτή θα προχωρήσει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Θα κλείσει η αξιολόγηση και θα έρθει η ρύθμιση του χρέους. Θα κουραστούν κάποιοι

να βρίσκονται στις θέσεις της αντιπολίτευσης

ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Σχετικά με το ασφαλιστικό, ξεκαθάρισε ότι «στόχος μας είναι η δίκαιη κατανομή των βαρών, ενώ απευθυνόμενος προς τους αγρότες, τους κάλεσε σε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο.

Θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο διαλόγου. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση μπορεί να δεχτεί βελτιώσεις αλλά πρέπει να προχωρήσει. Τα Ταμεία δεν αντέχουν. Το δίλλημα είναι ή μεταρρύθμιση ή κατάρρευση του συστήματος.
Μέσα στους ασφυκτικούς όρους που μας κληροδότησαν κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα εισοδήματα.Επιδιώκουμε ισονομία και αναδιανομή και προτείνουμε το βάρος να το μοιραστούμε όλοι με δικαιοσύνη και να εξασφαλίσουμε τους πόρους με μικρή αύξηση των εισφορών, μια απόφαση που προς τιμή τους αποδέχτηκαν και οι εργοδότες.

Θέλει η ΝΔ αύξηση των εισφορών ή θέλει και επιδιώκει οριζόντια περικοπή στις συντάξεις; Να μας πουν τι προτείνουν.

Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και είμαστε έτοιμοι να δείξουμε ευελιξία. Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση μπορεί να δέχεται βελτιώσεις, αλλά πρέπει να προχωρήσει, δεν αντέχει άλλο. Όλοι γνωρίζουν ότι γι’ αυτή την κατάσταση δεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαστε εμείς η κυβέρνηση που οδήγησε σε ύφεση 25% αλλά είμαστε εμείς που πρέπει να σταθούμε με ευθύνη. Δεν γίνεται σε μία χώρα με λιγότερο από 4 εκατ. ενεργό πληθυσμό να στηρίζονται 2,5 εκατ. συνταξιούχοι. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε το ύψος των συντάξεων. Προτείνουμε το βάρος της αναγκαίας αλλαγής να το μοιραστούμε με κοινωνική δικαιοσύνη. Επιλέγουμε να μαζέψουμε τους πόρους όχι από περικοπές, αλλά από μία μικρή αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, που προς τιμήν τους, δέχονται και οι ίδιοι.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Προχωράμε στις αναγκαίες βελτιώσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες για να μην υπάρξουν ακραίες επιβαρύνσεις και για να προστατευτούν οι νέοι επαγγελματίες.

Δεν θα βάλουμε όμως στο ίδιο τσουβάλι τους μικρούς δικηγόρους με τα μπλοκάκια με τους ιδιοκτήτες μεγάλων δικηγορικών γραφείων και τους ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Την ίδια στάση δικαιοσύνης θα τηρήσουμε και για τους αγρότες, είπε ο πρωθυπουργός. Θέλουμε διάλογο ειλικρινή με αντιπροσωπευτική ομάδα. Δεν γίνεται κάποιοι που έκαναν καμπάνια για το «ναι» να εμφανίζονται ως επαναστάτες. Όπως είπε με την εθνική σύνταξη σχεδόν διπλασιάζεται η σύνταξή τους μέσω της Εθνικής σύνταξης, ενώ οι εισφορές θα αυξηθούν σε βάθος τετραετίας.

Δεν ακούω να γίνεται συζήτηση για τα άλλα προβλήματα των αγροτών. Δεν έχουν άλλα προβλήματα; αναρωτήθηκε και έκανε λόγο για αγρότες δυο ταχυτήτων: αυτούς που παίρνουν επιδοτήσεις δεκάδες χιλιάδων ευρώ και όσους δεν βγάζουν ούτε τα έξοδά τους.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι το φορολογικό δεν περιλαμβάνεται στην πρώτη αξιολόγηση αλλά η κυβέρνηση είναι ανοικτή για να συζητήσει το θέμα.

Όλοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έδωσε μάχη για τους αγρότες. Στις κινητοποιήσεις των αγροτών υπάρχουν κάποιοι που παίρνουν χιλιάδες ευρώ σε ενισχύσεις, ενώ κάποιοι άλλοι, που είναι η πλειοψηφία, λαμβάνουν ενισχύσεις λιγότερες από τις δαπάνες τους. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρέπει να σταματήσει η καταστροφολογία, πάνω που πάει να σηκώσει κεφάλι ο κόσμος. Εχουμε δυσκολίες θα τις ξεπεράσουμε και θα βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.

Μιλούν κάποιοι για δημοσιονομικό κενό ενώ έχουμε 2 δισ. ευρώ περισσότερα έσοδα, ενώ είμαστε πρώτοι στις 28 χώρες σε απορροφήσεις του ΕΣΠΑ.

Το 2016 θα έρθουν 8 δισ. από επενδυτικές τράπεζες και συγχρηματοδοτούμενα έργα, είπε ο πρωθυπουργός.
Νέος εκλογικός νόμος

Αυτοί που μας οδήγησαν εδώ πρέπει να δώσουν απαντήσεις. Συσπειρώνονται για να μας γυρίσουν πίσω στα χρόνια της διαφθοράς και της μίζας. Προσπαθούν να μετατρέψουν την πρώτη αξιολόγηση σε εργαλείο εκβιασμού της κυβέρνησης. Κρύβονται πίσω από το ΔΝΤ για κρίσιμα θέματα όπως το ασφαλιστικό.

Δεν γίνεται κ. Μητσοτάκη να είσαι και με τις κινητοποιήσεις και με το ΔΝΤ. Τους καλούμε να μας πουν ποια είναι η πρότασή τους για το ασφαλιστικό και τους αγρότες που οι ίδιοι φτωχοποίησαν.

Γνωρίζουμε τις αγωνίες του λαϊκού κόσμου. Αυτή είναι και η ποιο ουσιαστική διαφορά. Εμείς ξέρουμε τις αγωνίες γιατί εξαιτίας αυτού του κόσμου βρισκόμαστε εδώ.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ
Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι η αντιπολίτευση μπλοκάρει την στελέχωση του ΕΣΡ για να μην γίνουν οι διαγωνισμοί για τα κανάλια. Ο διαγωνισμός είτε έτσι είτε αλλιώς θα διεξαχθεί, ξεκαθάρισε, «ίσως και τον επόμενο μήνα».

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ

Εμεις δεν βάλαμε τις λίστες με τους καταθέτες στα συρτάρια. Τις πήγαμε αμέσως στον εισαγγελέα και έχουν αρχίσει οι εισπράξεις. Τι λέει ο κος Μητσοτάκης για τον στενό συνεργάτη του Σαμαρά (σ.σ. Παπασπύρου). Ελεγε μακάρι να είχαμε δέκα, εγώ λέω μακάρι να είχαμε είκοσι για να πληρώνουν…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Μας λένε κάποιοι ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ότι ήρθαμε για να βολέψουμε τους δικούς μας. Κανιβαλίζουν ανθρώπους με προσφορά και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε:

Εχουμε 630 μετακλητούς υπαλλήλους στα υπουργεία όταν η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλους είχε 1.200. Αυτό είναι το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Εχουν το θράσος να μιλούν τα κόμματα που έκαναν την οικογένεια κράτος. Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να ρίξουμε την αντιπαράθεση τόσο χαμηλά. Αν έχουν για καθοδηγητή τον κίτρινο τύπο ας συνεχίσουν.

Οι πολιτικές θέσεις είναι πολιτικές θέσεις και η δημόσια διοίκηση, δημόσια διοίκηση. Άλλο ο στενός συνεργάτης του υπουργού και άλλο η δημόσια διοίκηση στην οποία για δεκαετίες επικρατούσε το ρουσφέτι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δημόσιο διόρισε μόνο τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες που αντισυνταγματικά απολύθηκαν.

Γιατί η επίθεση από τον τύπο; Γιατί αξιολογούν ως «βάρος» το επώνυμο του νέου αρχηγού της ΝΔ. Κακώς σκέφτονται ενοχικά. Εμεις δεν θα κατηγορήσουμε τον κο Μητσοτάκη για την οικογένειά του και τις ρίζες του. Θα τον πολεμάμε για τις ιδέες και τις πράξεις του.

Σήμερα στα υπουργεία έχουμε προϊστάμενους που επέλεξε ο κος Μητσοτάκης σε μια νύχτα, είπε ο πρωθυπουργός. Εμείς αντίθετα φέρνουμε στη Βουλή νόμο-τομή για τη δημόσια διοίκηση και καταργούμε το ρουσφέτι. Θα τον στηρίξει ο κος Μητσοτάκης και τα ποταμίσια μεταρρυθμιστικά τους εξαπτέρυγα; αναρωτήθηκε.

Το όραμα

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι ο κόσμος έχει αγωνίες. Δεν βλέπουμε τον κόσμο που διαδηλώνει ως εχθρό. Με αυτό τον κόσμο θέλουμε διαρκή διάλογο για να πετύχουμε ότι το δυνατόν καλύτερο.

Θέλουμε μέσα σε πέντε χρόνια να έχουμε φτιάξει μια άλλη Ελλάδα. Γράφουμε ιστορία για τους αγώνες μας προχωράμε. Ακόμα και αν τα οράματά μας δεν χωράνε στην σημερινή πραγματικότητα δεν τα παρατάμε και ούτε παραγνωρίζουμε την πραγματικότητα. Αγωνιζόμαστε για να αλλάξουμε την πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα