Τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη

Εκτενή δημοσιεύματα για την επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι φιλοξενούν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Επίθεση στην Αθήνα – ο γερμανός πρέσβης ‘βάλλεται’» σημειώνει η ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού τηλεοπτικού δικτύου N24. Όπως σημειώνει το N24, η ελληνική αστυνομία πιθανολογεί ότι η επίθεση αποτελεί ίσως μία πράξη εκδίκησης για τους όρους λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα.

Το δίκτυο αναφέρει επίσης ότι οι επιθέσεις

εναντίον διπλωματικών κτηρίων, τραπεζών και ξένων εταιριών έχουν γίνει συχνές και σημειώνει ότι «πολλοί Έλληνες θεωρούν τη γερμανική κυβέρνηση κύρια υπεύθυνη για τους σκληρούς όρους λιτότητας της τρόικας των δανειστών».

Για «τρόμο στην Ελλάδα» κάνει λόγο η Abendzeitung του Μονάχου και σημειώνει ότι «οι δράστες πήγαν μέσα στη νύχτα και πυροβόλησαν με καλάσνικοφ».

Στους «πυροβολισμούς με καλάσνικοφ εναντίον της οικίας του γερμανού πρέσβη» αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμά της και η Welt του Βερολίνου, υπενθυμίζοντας ότι η πρεσβευτική κατοικία είχε γίνει στόχος τρομοκρατικής επίθεσης με ρουκέτα από την «17 Νοέμβρη».

Πηγή: Deutsche Welle

Original article: Τα γερμανικά ΜΜΕ για την επίθεση στην οικία του γερμανού πρέσβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα