ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ – Όχι απολύσεις στο Δημόσιο – Περίθαλψη στους άνεργους – Στοπ στους διορισμούς σε Δήμους-Περιφέρειες

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών είχε ουσιαστικό περιεχόμενο και κατέληξε σε αποφάσεις.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι κανείς άνεργος δεν πρέπει να μείνει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενώ συμπλήρωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο.

Ο

πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις στην οικονομία όπως τη μεταφορά πόρων από το ΕΣΠΑ στον κοινωνικό τομέα ενώ μίλησε επίσης για μέτρα ενίσχυσης των 700.000 ανέργων.

Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης μίλησαν για συμφωνία κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να υπάρξει δέσμη προγραμματικών συμβάσεων με τις τράπεζες, προκειμένου αυτές να ανταποκριθούν στις ανάγκες χρηματοδότησης της οικονομίας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΗ

Έμφαση στα ζητήματα της ανεργίας δόθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, όπως είπε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξιμου ο Φώτης Κουβέλης.
“Κανένας άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χωρίς προϋποθέσεις και χωρίς όρους”, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επισημαίνοντας ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο και θα προχωρήσουν προγράμματα κατάρτισης μέσω ΕΣΠΑ. Ο κ.Κουβέλης έκανε λόγο για συμφωνία της κυβέρνησης με τις τράπεζες για την χρηματοδότηση της αγοράς.

Ο κ. Κουβέλης είπε επίσης ότι ετέθη και το ζήτημα των αγροτών. Μέριμνά μας, ανέφερε, είναι να υπάρξουν μέτρα για την κίνηση αγροτών και για συνταξιοδότηση.
“Δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δήμοσιο”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ότι η κινητικότητα, η αξιολόγηση δομών και προσωπικού δίνει απάντηση στην αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

«Θα καταρτιστεί ειδικό πρόγραμμα για την πρόνοια 700.000 ανέργων», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι η κοινωνική συνοχή και η ανεργία».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη μεταφοράς πόρων στο κοινωνικό ταμείο, ενώ επισήμανε ταυτόχρονα ότι «πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που σχετίζονται με την διαθεσιμότητα». Οι παρεμβάσεις στην πραγματική οικονομία ξεκινούν από τις τράπεζες και την ρευστότητα στην αγορά, επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Πρέπει να ολοκληρωθεί αξιολόγηση δομών και προσώπων και κινητικότητα, ώστε να μην υπάρχει καμία μυθολογία περί απολύσεων», υπογράμμισε.

ΣΤΟΠ ΣΤΟΙΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Παγώνουν» οι προσλήψεις προσωπικού σε δήμους και περιφέρειες, καθώς και στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ μέχρι το τέλος του 2016, για όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

Σύμφωνα με επείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, η αναστολή προσλήψεων εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων (Μεσοπρόθεσμο) που αφορούν, μεταξύ άλλων, στον περιορισμό και στην αναστολή των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών για τα επόμενα τέσσερα έτη.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «η αναστολή αφορά σε όλες τις περιπτώσεις προσλήψεων και διορισμών κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και στα ΝΠΙΔ αυτών, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την ολοκλήρωσή τους. Έτσι, ακόμη και εάν έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ οριστικοί πίνακες πριν την έναρξη ισχύος των συγκεκριμένων διατάξεων του νόμου (12/11/2012) οι διορισμοί των συμπεριλαμβανομένων στους πίνακες αυτούς αναστέλλονται».

Από την αναστολή των προσλήψεων εξαιρούνται οι νησιωτικοί δήμοι («ένα νησί ένας δήμος») και οι προσλήψεις για τακτικό προσωπικό ΠΕ και ΤΕ με ειδικά προσόντα, αλλά με την προϋπόθεση της απόφασης κατανομής του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που θα εντάσσεται στο πλαίσιο του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα