ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε από τη συζήτηση για τις τράπεζες στην Επιτροπή Οικονομικών

Αποχώρησαν από την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των τραπεζών, με τον εισηγητή του αντιπολιτευόμενου κόμματος, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να καταγγέλλει επιβολή της εκτελεστικής στη νομοθετική εξουσία.

«Ο Α. Σαμαράς

και ο Γ. Στουρνάρας μας λένε ότι πρέπει να γίνουμε μία κανονική χώρα. Εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο όρος γιατί δείχνει ένα επαρχιωτισμό. Δείτε όμως τις διαδικασίες που ακολουθούν τα άλλα κοινοβούλια. Ούτε οι Βουλευτές της συμπολίτευσης το έχουν διαβάσει», υπογράμμισε, κάνοντας λόγο για ένα 200σέλιδο τεχνοκρατικό κείμενο, που «αν κάποιος θέλει να είναι συνεπής με τον εαυτό του θέλει μισή ώρα η κάθε σελίδα για να την διαβάσεις».

Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής να διεξαχθεί τη Πέμπτη, ενώ εκ μέρους της ΝΔ, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, με την προϋπόθεση ότι «δεν θα αποχωρήσει κανείς».

Ωστόσο, η αποστροφή του προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος αντέτεινε διερωτώμενος: «δικτατορία θέλετε; Θέλετε να μείνετε μόνοι σας στη Βουλή;».

Original article: ΣΥΡΙΖΑ: Αποχώρησε από τη συζήτηση για τις τράπεζες στην Επιτροπή Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα