ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση της υποψηφιότητας Θ. Καρυπίδη – Παραμένει ο Οδυσσέας Βουδούρης;

19:09 6/2/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη «τα νέα δεδομένα» που ανέκυψαν, επικαλούμενη σχόλια, δηλώσεις και θέσεις του κ. Καρυπίδη στο παρελθόν, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα

άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.

Αναμένεται η έκδοση επίσημης ανακοίνωσης της Πολιτικής Γραμματείας.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Την τελική απόφαση για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να λάβει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει στις 13:00.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Περιφερειακού Συντονιστικού οργάνου Δ. Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά πλειοψηφία υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Καρυπίδη.

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση στην Κοζάνη, η οποία κράτησε πάνω από τρεις ώρες και συμμετείχαν ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος του τομέα αυτοδιοίκησης του κόμματος Κώστας Πουλάκης, από τα 12 παρόντα μέλη του Συντονιστικού, τα 9 τάχθηκαν υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη.

TO ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

ΣΥΡΙΖΑ: “Τελειώνει” ο Θ. Καρυπίδης μετά τη θύελλα αντιδράσεων

«Ξένο σώμα» αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Οι αντισημιτικές δηλώσεις του Θ. Καρυπίδη έχουν προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Α. Τσίπρα να καλείται να κλείσει άμεσα το θέμα, το οποίο μόνο ζημιά προκαλεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία έχει εκτεθεί μετά τη λανθασμένη επιλογή, όπως την χαρακτήρισαν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Χθες, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, δεδομένης της απουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Κεφαλονιά. Ωστόσο φαίνεται πως η πολιτική γραμματεία δεν θα συνεδριάσει ούτε σήμερα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ πιέζει τον Θ. Καρυπίδη, να αποσύρει την υποψηφιότητά του, ώστε να μην αναγκαστεί το κόμμα να ακυρώσει την απόφαση για τη στήριξή του.

Το πρωί με άρθρο του στην «Αυγή», με τίτλο «Καρυπίδης is over», ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος του κομματικού εντύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Αναδρανιστάκης προανήγγειλε επί της ουσίας το τέλος της υποψηφιότητας Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σημειώνοντας επί λέξει ότι «κάποια πράγματα ανήκουν στα εν ου παικτοίς, σε εκείνα με τα οποία κανείς δεν μπορεί να παίξει κι αν παίξει, πρέπει να βγει αμέσως από το παιχνίδι».

Original article: ΣΥΡΙΖΑ: Ακύρωση της υποψηφιότητας Θ. Καρυπίδη – Παραμένει ο Οδυσσέας Βουδούρης;.

Keywords
Τυχαία Θέματα