ΣΥΡΙΖΑ: Ο Α. Σαμαράς εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό

Για εξαπάτηση του ελληνικού λαού κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντ. Σαμαρά σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «η νέα μέρα» που ξημερώνει

για τη χώρα, όπως είπε ο πρωθυπουργός, έχει την ίδια μνημονιακή συνταγή, με τα ίδια φθαρμένα και καταστροφικά υλικά.

Τίποτα απολύτως δεν επιβεβαιώνει τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για βιωσιμότητα του χρέους και έξοδο από την κρίση, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας παράλληλα ότι αυτές οι εξαγγελίες λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα που δημοσιεύεται και η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία προαναγγέλλει νέα μνημονιακά μέτρα, ύψους 7,7 δις, για την επόμενη τετραετία, διαψεύδοντας, όπως λέει κάθε κυβερνητικό ισχυρισμό περί τέλους των μνημονίων.

«Ο κ. Σαμαράς, όμως, συνεχίζει να υπόσχεται τη «Γη της Μνημονιακής Επαγγελίας», να εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό και να υπερασπίζεται ανενδοίαστα τα συμφέροντα των δανειστών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ευ. Τσακαλώτος: Θέλουν καθιέρωση του μνημονίου

Κοινός στόχος των πιστωτών και τις κυβέρνησης είναι να καθιερωθεί το μνημόνιο ως καθεστώς στην ελληνική κοινωνία, δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα.

Όπως σημείωσε, το ΔΝΤ ζητά να εφαρμοστούν νέες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και ειδικότερα προτείνει την απελευθέρωση των απολύσεων, το δικαίωμα ανταπεργίας των εργοδοτών και την κατάργηση των τριετιών.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώντας επισημαίνει πως το ΔΝΤ ζητά «συνέχιση της περικοπής των δαπανών και να αντιμετωπιστεί το “ταμπού” των απολύσεων από το Δημόσιο –όταν ο αριθμός των υπαλλήλων έχει ήδη μειωθεί κατά 20%».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ακόμη πως το Ταμείο «σε αντίθεση με τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης επισημαίνει την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού €5,7 δισ., τη διετία 2015-2016, τη χαμηλή εξαγωγική επίδοση της οικονομίας, παρά την κατάρρευση των μισθών, τη συσσώρευση των κόκκινων δανείων που εμποδίζουν τη σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο, οι επισημάνσεις των πιστωτών και οι όποιες διαφωνίες τους με την κυβέρνηση αφορούν τη δοσολογία των μέτρων αλλά όχι τη συνταγή.

Original article: ΣΥΡΙΖΑ: Ο Α. Σαμαράς εξαπατά συνειδητά τον ελληνικό λαό.

Keywords
Τυχαία Θέματα