ΣΥΡΙΖΑ: Καθοριστική η συνεδρίαση της ΚΕ του Σαββατοκύριακου – Οι επόμενες κινήσεις των τάσεων εντός του κόμματος

Μαραθώνια ήταν το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία που ανήκουν στο ρεύμα της Ομπρέλας. Είναι χαρακτηριστικό ότι επί τάπητος τέθηκε και το ενδεχόμενο να μη φτάσουν καν στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου αλλά να φύγουν από το κόμμα σήμερα Παρασκευή.

Αργά το απόγευμα έγινε και η συνεδρίαση του ρεύματος των «6 συν 6» που έχουν αναφορά στην Έφη Αχτσιόγλου με τη συμμετοχή

περίπου 130 ατόμων. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε έντονος προβληματισμός για την πορεία του κόμματος και αποδόθηκε ευθύνη στην ηγεσία για το πολεμικό κλίμα και την πολιτική απαξίωση του χώρου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ομάδα αναμένεται να εκφράσει στην ΚΕ τη διαφωνία της με τη στρατηγική Κασσελάκη, ωστόσο εκτιμάται ότι θα καταθέσει πρόταση σύνθεσης και υπέρβασης.

Όπως όλα δείχνουν η Ομπρέλα οδεύει στην έξοδο από την Κουμουνδούρου, ωστόσο οι «6 συν 6» εκτιμούν ότι αξίζει να παραμείνουν.

Στην παρούσα φάση φαίνεται πως δεν εισακούστηκαν οι παρεμβάσεις ειρήνευσης από μεριάς στελεχών όπως ο Γιάννης Δραγασάκης ή ο Σωκράτης Φάμελλος ή και οι γραμματείς του κόμματος Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Η δε αποχώρηση του Γιώργου Σταθάκη, που δεν εγγράφεται στην Ομπρέλα αλλά είχε διαύλους επικοινωίας με αυτή, επέτεινε το όλο κλίμα εσωστρέφειας και κυρίως για τις βολές που εκτόξευσε στο μακροσκελές άρθρο του κατά της ηγεσίας και των Νίκου Παππά και Παύλου Πολάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η συνεδρίαση της ΚΕ του Σαββατοκύριακου αναμένεται καθοριστική για το μέλλον του κόμματος.

Keywords
Αναζητήσεις
syriza-kathoristiki-i-synedriasi-tis-ke-tou-savvatokyriakou--oi-epomenes-kiniseis-ton-taseon-entos-tou-kommatos.htm
Τυχαία Θέματα