ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση του ΣτΕ εκθέτει τις μνημονιακές κυβερνήσεις

13:45 2/5/2013 - Πηγή: BankWars

«Η απόφαση του ΣτΕ αφήνει έκθετες τις μνημονιακές κυβερνήσεις», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για την τακτοποίηση και νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που «άνοιξε το δρόμο για επί της ουσίας νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων ανά την επικράτεια».

«Οι ρυθμίσεις του νόμου αυτού, οι συνεχείς παρατάσεις και οι καταστρατηγήσεις

του επισφραγίζουν τη διαχρονική αδυναμία, την εσκεμμένη πολιτική αβουλία και την αφερεγγυότητα της Πολιτείας για την άσκηση γενικότερης πολιτικής γης και για την αξιοποίηση εργαλείων ορθολογικής και περιβαλλοντικά βιώσιμης χρήσης του χώρου» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως προσθέτει, «για μια ακόμα φορά με νομικά επιχειρήματα αποδεικνύεται ότι, για να εφαρμόσουν τις εντολές της τρόικας παραβιάζουν το Σύνταγμα».

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει πως τα «τα μνημονιακά κόμματα πιστά στις εντολές της τρόικας και των δανειστών προσπαθούν να ξεπουλήσουν το φυσικό και δομημένο περιβάλλον επιχειρώντας να κρατήσουν ζωντανό ένα μοντέλο ανάπτυξης, που, αφού οδήγησε στην κρίση και στην εξαθλίωση του λαού, βρίσκεται σε επιθανάτιο κώμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα