ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών

18:54 4/3/2014 - Πηγή: BankWars

«Παρών» θα ψηφίσει για την άρση ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο κ. Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, υποστηρίζοντας ότι η σχετική δικογραφία που έχει κατατεθεί στην Βουλή δεν τους εμπλέκει.

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ να εισηγηθεί στην ΚΟ την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χ.Α.,

ο κ. Μιχελογιαννάκης, με ανακοίνωσή του, δηλώνει την διαφοροποίησή του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατονομάζει ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι βουλευτές σημειώνει όμως ότι «Αν μελετήσει κάποιος τη δικογραφία θα δει ότι όσοι διώκονται, ενέχονται σε οπλοκατοχή, χρήση βίας, υπάρχουν στοιχεία για παραστρατιωτική οργάνωση, για εγκληματική δραστηριότητα, νεοναζιστικές δράσεις. Όλα αυτά οφείλει να τα εξετάσει η δικαιοσύνη» και προσθέτει: «Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία των εκατοντάδων σελίδων, την οποία μελέτησα, τρεις βουλευτές της Χ.Α. δεν ενέχονται πουθενά. Άρα, άρση ασυλίας σε όσους πρέπει να δικαστούν και για τα υπόλοιπα ας αφήσουμε το λαό να κρίνει».

Πέραν αυτού, υποστηρίζει ότι το κόμμα της Χρυσης Αυγής δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.

ΧΘΕΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

ΣΥΡΙΖΑ: Θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας των χρυσαυγιτών παρά τις διαφωνίες

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κατά την ψηφοφορία που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Κοινοβούλιο, τάχθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της.

Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με τη συζήτηση και το σκεπτικό που συνοδεύει την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυνδέει το θέμα της άρσης της ασυλίας από τη συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύσσεται για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Original article: ΣΥΡΙΖΑ: «Παρών» ο βουλευτής Μιχελογιαννάκης για την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα