ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έκλεισε το ευρωψηφοδέλτιο – Έξι νέοι υποψήφιοι – Θυελλώδης συνεδρίαση – Έξω ο Βαρουφάκης

Θυελλώδης ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Τελικά, κατέληξαν σε απόφαση για έξι νέα ονόματα, ωστόσο το ευρωψηφοδέλτιο δεν έκλεισε, καθώς έχουν μείνει ακόμη δύο θέσεις κενές.

Ομόφωνα αποφασίστηκε να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δύο ακόμα κομματικά στελέχη: ο γνωστός δημοσιογράφος

και στέλεχος της «Αυγής», Γιώργος Κυρίτσης και η οικονομολόγος Μαρία Καραμεσίνη.

Ομόφωνα επίσης εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες τριών εξωκομματικών: της πανεπιστημιακού Πέπης Ρηγοπούλου, του παραολυμπιονίκη Γιώργου Φουντουλάκη και του γνωστού από τους Γιατρούς του Κόσμου και τη συμμετοχή του στην «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη, Νικήτα Κανάκη.

Κατά πλειοψηφία πέρασε η υποψηφιότητα του ως τώρα ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου.

Δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους οι υποψηφιότητες του Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και του Κώστα Λαπαβίτσα. Για τον πρώτο υπήρχε η αμφίσημη στάση του ίδιου του οικονομολόγου, αλλά και η διαφωνία της αριστερής πτέρυγας, ενώ για τον δεύτερο υπήρξε η άρνηση της ηγετικής ομάδας, καθώς πρόκειται για έναν από τους ένθερμους υποστηρικτές της επιστροφής της χώρας σε εθνικό νόμισμα.

Original article: ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έκλεισε το ευρωψηφοδέλτιο – Έξι νέοι υποψήφιοι – Θυελλώδης συνεδρίαση – Έξω ο Βαρουφάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα