ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό είναι το κυβερνητικό σχέδιο σε 133 σελίδες – Τι λέει για τράπεζες, capital controls

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιο του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αυτό «αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα

τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από την λιτότητα».

«Για εμάς», σημειώνεται, «το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία. Υπό αυτό το πρίσμα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτό στον διάλογο και τις παρατηρήσεις».

Όπως τονίζεται στο προοίμιο του κειμένου που αριθμεί 133 σελίδες, «η κυβέρνηση της Αριστεράς στις νέες συνθήκες είναι εγγύηση για τη δημοκρατία, τη στήριξη των αδυνάτων και την ανασυγκρότηση της χώρας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η άρση των capital controls θα επιτευχθεί στις αρχές του 2016 αφού προηγηθεί ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς κούρεμα καταθέσεων και η ΕΚΤ επανεισάγει την εξαίρεση με την οποία γίνονται αποδεκτά ως ενέχυρα ομόλογα έκδοσης ή εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι η επικείμενη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που θα επιτευχθεί μετά την πρώτη θετική αξιολόγηση του τρίτου Μνημονίου, θα προκαλέσει ραγδαία αποκλιμάκωση επιτοκίων δανεισμού ανοίγοντας τον δρόμο για τη σταδιακή επάνοδο των τραπεζών σε δανεισμό από τη διατραπεζική αγορά.

Δείτε ΕΔΩ το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα