Συνέντευξη Μελόνι: «Να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία» – 6.800 αφίξεις στη Λαμπεντούζα σε 24 ώρες

Στο μεταναστευτικό/προσφυγικό αναφέρθηκε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση Rai.

«Το θέμα των μετεγκαταστάσεων είναι δευτερεύουσας σημασίας· τους τελευταίους μήνες ήταν ελάχιστες. Το πρόβλημα είναι να σταματήσουν οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία», τόνισε η Μελόνι.

Η ίδια επιβεβαίωσε ότι «πριν από λίγο καιρό η Ιταλία πληροφόρησε τους εταίρους της ότι δεν μπορεί να πάρει αυτόματα πίσω όσους ζήτησαν άσυλο σε άλλες χώρες και, αρχικά, είχαν εισέλθει

στην Ευρώπη από την Ιταλία».

«Τα δικά μας hotspot είναι γεμάτα και η Ευρώπη πρέπει να μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», είπε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Αναφερόμενη στο οργανωμένο έγκλημα, τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψει να την εκφοβίσουν» και πως «η κυβέρνηση και το ιταλικό κράτος θα απαντήσουν σε κάθε επιθετική πράξη του οργανωμένου εγκλήματος».

Ιταλία: Βρέφος πνίγηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης διάσωσης μεταναστών στη Λαμπεντούζα

Περίπου 6.800 μετανάστες ήρθαν σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 24 ωρών -ο αριθμός αυτός είναι μερικές εκατοντάδες υψηλότερος από τον συνολικό πληθυσμό του νησιού. Συνολικά, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης είχαν φτάσει περίπου 120 πλοία, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Ματέο Σαλβίνι.

Παράλληλα με το νέο κύμα αφίξεων, από χθες 12/09 το βράδυ ο Ιταλικός Τύπος μεταδίδει είδηση της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σύμφωνα με την οποία η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την αναστολή των διαδικασιών μετεγκατάστασης στη Γερμανία για τους μετανάστες που ζητούν άσυλο στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, προκύπτει από πηγές του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών πως η Γερμανική κυβέρνηση απέστειλε επιστολή στην Ιταλική ενημερώνοντάς την πως ο εθελοντικός μηχανισμός αλληλεγγύης – ο οποίος, από τον περασμένο Ιούνιο, προβλέπει τη μετεγκατάσταση σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη 10.000 μεταναστών που φθάνουν στην Ιταλία κάθε χρόνο – αναστέλλεται προς το παρόν. Ο λόγος, η “σφοδρή μεταναστευτική πίεση προς την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία”. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ μόνο για τους μετανάστες που επιλέχθηκαν μετά τις 31 Αυγούστου, ενώ οι προγενέστεροι θα συνεχίζουν να γίνονται δεκτοί.

Keywords
Αναζητήσεις
synentefxi-meloni-na-stamatisoun-oi-afixeis-metanaston-stin-italia--6800-afixeis-sti-labentouza-se-24-ores.htm
Τυχαία Θέματα