Συνελήφθη 18χρονος για εμπλοκή στην καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο

14:48 2/1/2024 - Πηγή: BankWars

Συνελήφθη χθες Δευτέρα από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ σε περιοχή της Δυτικής Αττικής ένας 18χρονος, ο οποίος εμπλέκεται στην καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό στον Ασπρόπυργο στις 18 Δεκεμβρίου. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια και διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές

οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια. Για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα μοτοσικλέτα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να προσκρούσει σε περιπολικό, να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός της και βαριά ο συνεπιβάτης. Ελαφρά τραυματίστηκε και το πλήρωμα του περιπολικού.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, ενώ αναζητείται ένας συνεργός του.

Υπενθυμίζεται ότι για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο οδηγήθηκαν στη φυλακή μετά τις απολογίες τους δύο κατηγορούμενοι Ρομά, 20 και 17 χρόνων, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες φέρεται όυι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την κλοπή οχημάτων από το Πέραμα και τη Νίκαια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η μοιραία καταξίωξη ξεκίνησε τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης έλαβε κλήση για απόπειρα κλοπής οχήματος από την περιοχή της Νίκαιας. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τα οποία καταδίωξαν φτάνοντας μέχρι την Εθνική Οδό.

Στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου στον Ασπρόπυργο οι αστυνομικοί έχασαν επαφή με το δεύτερο όχημα. Το πρώτο, όμως, έκανε απότομα αλλαγή κατεύθυνσης. Ο οδηγός του περιπολικού, θέλοντας να αποφύγει το καταδιωκόμενο όχημα, πάτησε απότομα φρένο. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. η οποία ακολουθούσε το περιπολικό δεν πρόλαβε να φρενάρει, με συνέπεια να πέσει στο περιπολικό. Οι αστυνομικοί εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και τραυματίστηκαν. Μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε ο ένας από αυτούς.

Keywords
Αναζητήσεις
synelifthi-18chronos-gia-ebloki-stin-katadioxi-me-ton-nekro-astynomiko-ston-aspropyrgo.htm
Τυχαία Θέματα