ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ – Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ- ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2021

“Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται «μια άλλη Ελλάδα το 2021». Εκπροσωπεί την Αριστερά που δεν διστάζει να αναλάβει το ιστορικό της καθήκον και την ευθύνη εξόδου της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια. «Αυτόν τον αγώνα έχουμε την ιστορική υποχρέωση να τον κερδίσουμε», ανέφερε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στο

2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γήπεδο του Tae Kwo Do στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Τσίπρας ανέφερε, ότι η κυβέρνηση κάνει συμμαχίες και αλλάζει τους συσχετισμούς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, επιμένοντας, ότι «δεν μπορεί να οικοδομηθεί ο κοινωνικός μετασχηματισμός πάνω στις στάχτες του Φιλελευθερισμού». «Έχουμε πυξίδα και σχέδιο για να νικήσουμε και θα νικήσουμε»

«Συνεχίζουμε να δίνουμε σκληρές μάχες, περάσαμε από συμπληγάδες, αλλά μείναμε όρθιοι και βγήκαμε πιο έμπειροι», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται με ρεαλιστικό οδικό χάρτη, για την ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

“Πολλές φορές πήραμε δύσκολες αποφάσεις. Η πρώτη αξιολόγηση τυπικά έκλεισε προχθές. Η συμφωνία του Ιούλη είναι σαφής. Όπως εμείς την τηρούμε, απαιτούμε το ίδιο και από τους εταίρους. Pacta sunt servanda, όπως λένε και οι φίλοι μας οι εταίροι” (σ.σ. οι συμφωνίες είναι τηρητέες).

“Ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει και δικαιούται ανταμοιβή. Η αόριστη προτροπή κάντε εσείς τα μαθήματά σας και βλέπουμε, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Εμείς την συμφωνία την τηρούμε, αλλά ταυτόχρονα θα γίνουν τα μέτρα για την απομείωση του χρέους. Δεν υπάρχει πια θα δούμε”.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ

Η νίκη του 2015 συντάραξε τον κόσμο

“Η λεηλατημένη Ελλάδα σήκωσε τότε το ανάστημά της απέναντι στιους ισχυρούς. Έδωσε έναν αγώνα για τα δίκια της. Και τι δεν δοκίμασαν στο πρώτο εξάμηνο εκείνης της περιόδου. Η χρηματοπιστωτικής σφυξία ήταν ένας διαρκής εκβιασμός. Βρήκαμε απέναντι όχι μόνο τους Θεσμούς και την άτεγκτη Γερμανία αλλά και ολόκληρο το παλιό πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ακόμη και τα παραδομένα συνδικάτα.

Είχαμε όμως μαζί μας τη βαθιά πίστη και την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Ακόμη κι όταν ο εκβιασμός έφτασε στο απόγειό του, με το κλείσιμο των τραπεζών, ο λαός έδωσε αποστομωτική απάντηση με το δημοψήφισμα. Που μένει στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες στιγμές των σύγχρονων αγώνων του λαού μας”.

Το Grexit θα ήταν η απόλυτη καταστροφή

“Πήγαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε, χωρίς μια αυτοκαταστροφική επιλογή. Έχει βάση η κριτική στην απόφαση για την είσοδο της Ελλάδας στο ευρώ. Η έξοδος όμως μετά από 5 χρόνια λεηλασίας, θα σήμαινε επιπρόσθετη λεηλασία και μάλιστα ακαριαία. Ταυτόχρονα την απώλεια των καταθέσεων των λαικών στρωμάτων”.

Κατά Λαφαζάνη

“Η έξοδος από το ευρώ ήταν επίμονη επιταγή μιας μερίδας του κόμματός μας, που λειτουργούσε σαν κόμμα μέσα στο κόμμα. Γνωρίζουμε ότι δεν ήταν αριστερό σχέδιο. Ήταν σχέδιο του Σόιμπλε”.

Προτεραιότητες

– Η αντιμετώπιση της λιτότητας

– Η αντιμετώπιση του επικίνδυνου φαινομένου της ανόδου τη ακροδεξιάς

– Η αντιμετώπιση των πολιτικών αναδιπλώσεων

– Η αντιμετώπιση της μετατροπής της Ευρώπης σε φρούριο

– Ηαντιμετώπιση του προσφυγικού με όρους φιλοξενίας

– Η ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στη Μέση Ανατολή”

-Δεν προσερχόμαστε ως φτωχοί συγγενείς, αλλά με το κεφάλι ψηλά. Ως λαός που έκανε τις μεγαλύτερες θυσίες για να μείνει η Ευρώπη όρθια, και στην κρίση χρέους και στην προσφυγική κρίση.

-Από το 4% που ήμασταν, πήραμε στα χέρια μας τη διακυβέρνηση της χωράς. Η νίκη μας τον Ιανουάριο του 2015 συντάραξε την Ελλάδα και τον κόσμο. Καταφέραμε να ανατρέψουμε το παλιό και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα που δίνει μάχες οπισθοφυλακής.

–Βρήκαμε απέναντί μας το παλιό πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και τα ΜΜΕ. Είχαμε μαζί μας κάτι ανεκτίμητο, την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που ακόμα και στα πιο δύσκολα μας στήριξε.

-Ο λαός έδωσε αποστομωτική απάντηση στο δημοψήφισμα του 2015. Το δημοψήφισμα θα παραμείνει χαραγμένο στη μνήμη μας σαν τη μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα