Συνεχίζεται η κόντρα: «Ο Πεπόνης όπου βλέπει ΠAΣOΚ πυροβολεί» – Σκληρή απάντηση Εισαγγελέων

Επίθεση εναντίον του Εισαγγελέως Οικονομικού Εγκλήματος κ. Γρ. Πεπόνη εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ κ. Αθ. Μωραϊτης, με αφορμή τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος του Προέδρου της Στατιστικής Αρχής κ. Α. Γεωργίου.

Οο κ. Μωραϊτης είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή ότι «ο κ. Πεπόνης όπου βλέπει ΠAΣOΚ πυροβολεί. Εισαγγελείς ζηλεύουν τη δόξα των πολιτικών και οι πολιτικοί τη δόξα των εισαγγελέων».

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος από την επίθεση του πρώην πρωθυπουργού

Γ. Παπανδρέου στους οικονομικούς εισαγγελείς για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος «ο πρώην Πρωθυπουργός εμφανίζεται να αγνοεί ότι η Εισαγγελική Αρχή, εκ του Συντάγματος και του νόμου, ενεργεί σε κάθε περίπτωση με γνώμονα την αρχή της νομιμότητας, τούτο έχει δε πράξει διαχρονικά, χωρίς επηρεασμούς ή σκοπιμότητες πολιτικές ή άλλες».

Παράλληλα τονίζει ότι «οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού συνιστούν απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης και επιβεβαιώνουν την εντύπωση ότι τινές, όταν αισθάνονται απειλούμενοι από το σύστημα το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν, αναζητούν ευθύνες από τρίτους ή τη Δικαιοσύνη».

«Είναι αυτονόητο, όμως, ότι υπάρχουν όρια, που πρέπει να τηρούν κάποτε όσοι διατείνονται ότι σέβονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα