Ο Ν. Καραμούζης στην Τράπεζα Πειραιώς
Στην Τράπεζα Πειραιώς, ως Σύμβουλος Διοίκησης και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ομίλου Πειραιώς, εντάσσεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2013, ο κ. Νικόλαος Καραμούζης.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς, ο κ. Καραμούζης θα έχει κυρίως την ευθύνη για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου μετασχηματισμού της Γενικής Τράπεζας σε ανεξάρτητο επενδυτικό και αναπτυξιακό Οργανισμό.
Άμεσος στόχος του Ομίλου Πειραιώς είναι ο μετασχηματισμός της θυγατρικής Γενικής Τράπεζας σε ανεξάρτητη εξειδικευμένη αναπτυξιακή και επενδυτική Τράπεζα, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με βασική επιδίωξη τη δημιουργία επιπρόσθετης εταιρικής αξίας της Τράπεζας Πειραιώς, την επιτάχυνση της εξυγίανσης των προβληματικών επιχειρήσεων και κλάδων και τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επανεκκίνηση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.
Ιδιαίτερα, η Γενική Τράπεζα θα στοχεύει στην παροχή εξειδικευμένων συμβουλών, κυρίως σε θέματα διαχείρισης κινδύνων, περιουσίας, αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων και άντλησης επιχειρηματικών και στρατηγικών κεφαλαίων από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές, παράλληλα με την ανάπτυξη των εργασιών διαχείρισης επενδυτικών διαθεσίμων πελατών, την εξειδικευμένη και μακροχρόνια χρηματοδότηση επιχειρήσεων και τη διαχείριση προβληματικών δανείων. Η Γενική Τράπεζα θα στοχεύσει επίσης στην άντληση ιδιωτικών μετοχικών κεφαλαίων από την εγχώρια και διεθνή κεφαλαιαγορά με αύξηση κεφαλαίου υπέρ ιδιωτών μετόχων μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών.
Δήλωση κ. Ν. Καραμούζη
«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλη Σάλλα για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο στελεχιακό δυναμικό της Τράπεζας Πειραιώς. Ενώνω τις δικές μου δυνάμεις με τα άξια και ικανά στελέχη και το προσωπικό του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, σε μια συλλογική προσπάθεια για να ενισχύσουμε περαιτέρω το σημαντικό του ρόλο στο χρηματοπιστωτικό τομέα, την οικονομία και την κοινωνία. Ο μετασχηματισμός της Γενικής Τράπεζας σε μια σύγχρονη, ανεξάρτητη και εξειδικευμένη επενδυτική και αναπτυξιακή Τράπεζα, θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των πελατών, των διεθνών αγορών και της κοινωνίας στο νέο ισχυρό Τραπεζικό Οργανισμό. Επιπλέον, θα συμβάλει καθοριστικά στη χρηματοδότηση και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, στην άντληση διεθνών επενδυτικών και δανειακών κεφαλαίων από τις Ελληνικές επιχειρήσεις και τη βελτίωση της ρευστότητας της αγοράς, στην εξυγίανση και αναδιάρθρωση των παραγωγικών μονάδων και κλάδων της Ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία ισχυρών και ανταγωνιστικών επιχειρηματικών ομίλων, στην αποτελεσματική διαχείριση περιουσίας πελατών και στην επιστροφή της χώρας σε διατηρήσιμους θετικούς ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης».
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- ΒΙΚΤΩΡ ΡΕΣΤΗΣ: Μετά την FBB, οι αρχές ψάχνουν και τις αγοραπωλησίες πλοίων από φίλους…
- Τα "καπέλα" και οι ευκαιρίες για την υπαγωγή στον νέο νόμο για νομιμοποίηση αυθαιρέτων - ημιυπαίθριων
- Θερμό επεισόδιο με ένα νεκρό στρατιώτη στο Σουδάν
- Petrolina: Εξαγόρασε τη HafCo αντί 1,9 εκατ. ευρώ
- Πύθωνας από pet shop σκότωσε δύο παιδιά 5 και 7 ετών στον ύπνο τους
- Η ατζέντα του Μ. Βαρβιτσιώτη για τα σκάφη αναψυχής
- Συνεχίζουν την Τρίτη την απεργία στον ΟΑΕΔ
- ΧΑ: Ποιές ευκαιρίες βλέπουν Morgan Stanley και Goldman Sachs
- Αναζητούνται έμπειροι προγραμματιστές PHP για τη δημοφιλή mobile εφαρμογή TaxiBeat
- Κόλαφος για την κυβέρνηση η έκθεση του WWF Ελλάς
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- ΒΙΚΤΩΡ ΡΕΣΤΗΣ: Μετά την FBB, οι αρχές ψάχνουν και τις αγοραπωλησίες πλοίων από φίλους…
- ΧΑ: Ποιές ευκαιρίες βλέπουν Morgan Stanley και Goldman Sachs
- ΗΛΕΙΑ: Τα …γυρίζει ο 13χρονος που έριξε τα δύο παιδιά στον κανάλι – Το έκανε η γιαγιά λέει
- ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το μεγάλο στοίχημα της αναδιάρθρωσης
- ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός, ούτε καταργούνται ο 13ος και 14ος
- Frigoglass: Πτώση καθαρών κερδών στο 6μηνο
- Μιχελάκης: «Τέλος οι οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση»
- Ο Ν. Καραμούζης στην Τράπεζα Πειραιώς
- O Μουσταφά πλήρωνε και ο Γερμανός φωτογράφιζε στη Χίο – Υπόθεση κατασκοπείας
- Τα είπε με Σημίτη ο Βενιζέλος
- Τελευταία Νέα BankWars
- Ο Ν. Καραμούζης στην Τράπεζα Πειραιώς
- ΧΑ: Ποιές ευκαιρίες βλέπουν Morgan Stanley και Goldman Sachs
- Credit Agricole: Αύξηση κερδών στο β’ 3μηνο
- ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Δεν μειώνεται ο κατώτατος μισθός, ούτε καταργούνται ο 13ος και 14ος
- ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Το μεγάλο στοίχημα της αναδιάρθρωσης
- ΗΛΕΙΑ: Τα …γυρίζει ο 13χρονος που έριξε τα δύο παιδιά στον κανάλι – Το έκανε η γιαγιά λέει
- O Μουσταφά πλήρωνε και ο Γερμανός φωτογράφιζε στη Χίο – Υπόθεση κατασκοπείας
- Μιχελάκης: «Τέλος οι οριζόντιες περικοπές στην τοπική αυτοδιοίκηση»
- Τα είπε με Σημίτη ο Βενιζέλος
- Nikkei: Άνοδος +1% στις 14.401,06 μονάδες
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- ΗΠΑ: Τα κακά μαντάτα των στοιχείων για την απασχόληση
- ΕΒΕΠ: 7 προτάσεις για τόνωση της ρευστότητας
- ΔΕΗ: Ανεβάζει τον πήχη η Goldman Sachs
- Τα δίνουν όλα για το κλίμα
- Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές, άνοδος στο Τόκιο
- O Jeff Bezos το νέο “αφεντικό” της Wasington Post
- 1.703 προσλήψεις εξπρές στους ΟΤΑ
- Frigoglass: Στα 6,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη Q2 του 2013, έναντι 8,7 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012
- Δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος - Ποιοι μπορούν να ενταχθούν στη διπλή ρύθμιση οφειλών του ΙΚΑ
- Στα 10 ευρώ αυξάνει την τιμή στόχο για τη ΔΕΗ η Goldman Sachs