O Μουσταφά πλήρωνε και ο Γερμανός φωτογράφιζε στη Χίο – Υπόθεση κατασκοπείας

09:37 6/8/2013 - Πηγή: BankWars

Άνδρας με κωδική ονομασία «Μουσταφά» ήταν ο σύνδεσμος στην Τουρκία του 72χρονου Γερμανού, που συνελήφθη την Παρασκευή κατηγορούμενος για κατασκοπεία.

Στην προανακριτική του κατάθεση, ο 72χρονος αποκάλυψε ότι επικοινωνούσε με τους συνεργάτες του μέσω αριθμού που αντιστοιχούσε σε σταθερό τηλέφωνο στην περιοχή «Μαρμαρίς» της Τουρκίας. Το άτομο με το οποίο ερχόταν σε συνεννόηση του είχε συστηθεί ως «Μουσταφά», αναφέρει ρεπορτάζ της «Καθημερινής».

Από την περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση προέκυψε ακόμα

ότι ο 72χρονος αμείβονταν για τις υπηρεσίες του μέσω τράπεζας με έδρα το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, φέρεται να ομολόγησε ότι η πληρωμή του γινόταν, κατόπιν υπόδειξης των Τούρκων συνδέσμων, μέσω λογαριασμού σε τράπεζα της Γερμανίας. Στην αρχή, το ύψος της αμοιβής του είχε καθοριστεί στα 500 ευρώ, ωστόσο, στην πορεία αυξήθηκε στα 1.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, ο 72χρονος έστελνε τις φωτογραφίες των στρατοπέδων και των υπολοίπων «κρίσιμων» εγκαταστάσεων της Χίου μέσω κωδικοποιημένου email, το οποίο στη συνέχεια διέγραφε. Κατά τη σύλληψή του, ωστόσο, φέρεται να αιφνιδιάστηκε με συνέπεια να μην προλάβει να εξαφανίσει τις φωτογραφίες που ταχυδρόμησε στους Τούρκους συνδέσμους του.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για φωτογραφίες πολεμικών πλοίων και οχημάτων που στάθμευαν μέχρι πριν από μερικές ημέρες στο λιμάνι της Χίου. Στο ίδιο email ο 72χρονος περιέγραφε συνοπτικά τη σύλληψη την περασμένη εβδομάδα 2 Ελλήνων και 2 Τούρκων υπηκόων για μεταφορά οπλισμού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών.

Keywords
Τυχαία Θέματα