Συμφωνία Δραγασάκη – Καραμούζη (ΕΕΤ) για ρύθμιση δανείων σύμφωνα με τον νόμο Κατσέλη

Σύμφωνα με το “Έθνος” της Δευτέρας, σε συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Eurobank κ. Νικ. Καραμούζη, συμφωνήθηκε, οι τράπεζες να καλέσουν τους δανειολήπτες που έχουν προσφύγει

στα δικαστήρια και έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου Κατσέλη και να τους προτείνουν ρύθμιση ανάλογη με τις δικαστικές αποφάσεις.

Συμφωνήθηκε ακόμα, να πάρουν οριστικά «κόκκινη» κάρτα 70.000 οφειλέτες που εκμεταλλεύονται τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου για να μην πληρώνουν τα δάνειά τους αν και μπορούν.

Οι προτάσεις των τραπεζών για ρύθμιση θα είναι απολύτως συμβατές με την οικονομική κατάσταση του δανειολήπτη και μάλιστα σε βάθος χρόνου ώστε να είναι σε θέση να εξυπηρετεί την οφειλή του και θα περιλαμβάνουν:

Γενναίο «κούρεμα» της οφειλής για τα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις.

Μείωση στις δόσεις των στεγαστικών και «κούρεμα» σε βάθος χρόνου αφού ο δανειολήπτης τηρήσει τη ρύθμιση.

Στην περίπτωση που ο δανειολήπτης έχει «κόκκινα» ανοίγματα σε περισσότερες από μία τράπεζες τότε τα πιστωτικά ιδρύματα θα συνεργάζονται μεταξύ τους για να είναι η πρόταση της ρύθμισης ρεαλιστική και επικεφαλής θα αναλαμβάνει η τράπεζα στην οποία έχει ο δανειολήπτης στεγαστικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα