Συλλαλητήριο Σύνταγμα: Όλα τα τελευταία νέα από την προετοιμασία

Τα μάτια της ελληνικής – και όχι μόνο – κοινής γνώμης αλλά κυρίως των Ελλήνων πολιτικών από όλο το φάσμα, είναι στραμμένα στο Συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα. Στόχος των διοργανωτών, ένα ηχηρό “όχι” στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι τελευταίες ειδήσεις

– Η κινητοποίηση είναι πολύ μεγάλη και ειδικά από τη Β.Ελλάδα αναμένονται αρκετές χιλιάδες

διαδηλωτών. Οι διοργανωτές εκτιμοιύν ότι συνολικά από Βόρεια και Νότια Ελλάδα θα φθάσουν στην Αθήνα περί τα 3.000 λεωφορεία

– Για λόγους υγείας και καιρικών συνθηκών, το πιθανότερο, δεν θα μπορέσει να είναι ομιλητής ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος σημειωτέον, με σημερινή του επιστολή καλεί τους βουλευτές να μη συναινέσουν στο “έγκλημα”.-Μεταξύ αυτών που θα απευθύνουν χαιρετισμό, θα είναι και ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου -πρώην πολιτειακός γερουσιαστής και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Δημοκρατικών του Νιου Χαμσάιρ.
Πρόκειται για ένα από τους σημαντικότερους παράγοντες της ελληνικής ομογένειας και η παρουσία του και τα όσα θα πει αναμένεται να συζητηθούν έντονα, τόσο λόγω της θέσης του όσο και των σχέσεών του με τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα με το ζεύγος Κλίντον.

-Προσπάθεια να βρεθεί στην εξέδρα των ομιλητών και η Αφροδίτη Μάνου γίνεται από τους διοργανωτές.

Επώνυμοι καλλιτέχνες της ευρύτερης Αριστεράς λένε “όχι” στις “Πρέσπες”

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drones θα αναλάβουν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ώστε το μεγάλο – όπως προβλέπεται – συλλαλητήριο να ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Βασικός άξονας των μέτρων είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή όσοι θα βρίσκονται στο συλλαλητήριο του Συντάγματος με οποιεσδήποτε ομάδες αντιεξουσιαστών θα επιχειρήσουν να κάνουν αντισυγκέντρωση. Έτσι θα δημιουργηθούν φραγμοί, με λεωφορεία των ΜΑΤ και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τόσο στην οδό Πανεπιστημίου, στο ύψος της Εδουάρδου Λω.

-ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ: ΟΑΚΑ, Badminton και Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Τα λεωφορεία από τη βόρεια Ελλάδα θα ακινητοποιούνται στα διόδια των Αφιδνών και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα μπαίνουν στην Αθήνα και θα σταθμεύουν είτε στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ, είτε σ΄ αυτό του Badminton.

Τα λεωφορεία από την νότια Ελλάδα θα σταματούν στα διόδια της Ελευσίνας και στη συνέχεια συνοδεία περιπολικών θα φτάνουν στο πάρκινγκ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και πιθανόν στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα